22. mai 2014

Blomstersaft-sirup av Svarthyll Blomster

Endelig fikk jeg nok hyllblomster til å lage hyllbær-blomst-saft,
kan blandes med vann og drikkes, brukes i et utallig forskjellige kaker og desserter.

Hyllblomster er som bærene de blir til gode for helsa ;-)



Du trenger mange hyllblomster,
gjerne en bøtte full,
men her ble det en bolle ;-)

Saft av Svarthyllblomster

2, 5 liter blomster
2,5 liter vann
500 g sukker
1 sitron (biologisk)

Ha blomster i en bolle
(eller bøtte hvis du to-tre-fir dobler porsjonen).
Rør sukkeret ut i vannet,
det gjør ikke noe om det ikke går helt i oppløsning.
Hell vann og sukker i bollen med blomster.
Vask og skjær sitronen i tynne skiver,
legg disse også i bollen.



Legg på lokk og la stå i vanlig temperatur
(eller litt kaldere og gjærne mørkt)
i minst tre døgn.

Sil blandingen over i en kjele.
Kok opp og la koke i ca 15 minutter,
skum av hvis nødvendig.

Helles over i steriliserte flasker,
korkes og settes kjølig.



Hvis du ville lage gele må du tilsette like mye sukker som du har væske, 
koke i 12-18 minutter,
test at blandingen tykner... 
Ha i steriliserte glass, skru på korken og snu på hode.

Eventuelt kan du bruke agar-agar istedetfor ekstra sukker,
men det begrenser holdbarhetstiden.

Nå har du en herlig saft som du kan blande med tre deler vann og nyte :-)

Litt negativt med sukkerinnholdet 
(jeg brukte riktignok brunt sukker),
men konsomert med måte og istedetfor sukker i kaker får det gå,
inneholder jo også mye bra for kroppen ;-)

Neste forsøk blir med Bjerke eller Kokossukker,
men hvet ikke om det får saften til å tykne ...
Noen som har prøvd ?






.

En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)
I tilegg blir jeg veldig
 glad og inspirert 
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)


.

2 kommentarer:

  1. Hylleblomstsirup er en av ingrediensene i coctailen Hugo. Veldig frisk og god.
    http://www.hugococktail.com/en/recipe-hugo-cocktail

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for kommentar og tips :-)

      Den så utrolig fristende ut, og jeg som ikke har lagd sirup i år :-(
      Det er noen blomster igjen så klarer jeg å plukke mange nok, blir det svarthyllsirup og Hugo Coctail :)

      og til dere som har laget eller skal lage, test den ut !

      Ha en fin Søndag!
      mvh Hege

      Slett

...til stor glede for bloggforfatteren :-)