med forslag til stort koldtbord på søndag for dere som har konfirmasjon
eller en annen stor lunsj-middag ;-)
Spis rent og naturlig :-)
dvs. å spise kun det du ser hva er!
Naturlig mat er enkelt, sunt og godt ;-)
Fakta om Paleo og mine erfaringer,
kan du lese mer om HER.
Hvis du ikke vil spise helt Paleo er det bare å legge til
melkeprodukter, pasta, ris og poteter etc.
for en helt vanlig diett ;-)
melkeprodukter, pasta, ris og poteter etc.
for en helt vanlig diett ;-)
De fleste middager er under 30 minutter, eller 10...
-noen av disse er laget i CrockPot - Slow-coocker som står og putrer hele eller halve dagen :-)
...forøvrig vil en paleolivsstil være enkel matlagning siden den er inspirert steinalderens matlaging...
-i mangel av bål på kjøkkenet bruker vi stekeovn ;-)
...forøvrig vil en paleolivsstil være enkel matlagning siden den er inspirert steinalderens matlaging...
-i mangel av bål på kjøkkenet bruker vi stekeovn ;-)
Ukens meny:
Hva med en Lever Biff på en Lørdag,
god rødvin og deilige nye grønnsaker.
Se HER for fremgangsmåte.
Mandag:
Noen som sa kjøttfri mandag ?
nei her er dagene sjelden kjøttfrie,
men jeg lager gjerne kjøttfrie omeletter,
så er det jo opptil hver enkelt hva man serverer ved siden av ;-)
Luk i hagen og lag DENNE skvallerkål-omeletten
Torsdag:
Blekksprut er ikke hverdagskost,
men utrolig populært hos ungdommen som ofte får friterte blekksprutringer i kantina på skolen, ikke noe fritering HER men ekte fransk blekksprutoppskrift.
Beregn litt tid til koking...
Fredag:
Enda en Meatzza, som du finner HER,
perfekt fredagsmat, sunnt ;-)
...revet squash ser nesten ut som revet gulost hihi
Begynn helgen med å koke kraft så er du halvveis til flere middager,
frokoster og masse energi ;-)
LørdagHva med en Lever Biff på en Lørdag,
god rødvin og deilige nye grønnsaker.
Se HER for fremgangsmåte.
Det er Mai og fullt av festlige anledninger, og i alle tilfeller er søndag en familie kose-dag og det passer perfekt med Tapas i alle utgaver.
Se HER for reketapas
Se HER for hva du kan gjøre med kjøttsausrester
Ti andre forsla finner du HER,...og holder ikke det sjekk under fanen Taoas, Aperitif etc øverst på siden...
Se HER for reketapas
Se HER for hva du kan gjøre med kjøttsausrester
Ti andre forsla finner du HER,...og holder ikke det sjekk under fanen Taoas, Aperitif etc øverst på siden...
Mandag:
Noen som sa kjøttfri mandag ?
nei her er dagene sjelden kjøttfrie,
men jeg lager gjerne kjøttfrie omeletter,
så er det jo opptil hver enkelt hva man serverer ved siden av ;-)
Luk i hagen og lag DENNE skvallerkål-omeletten
Laks er populært,
og med DENNE grønne drakten er den smashing god :-)
Kyllingdag hos oss, dvs hos oss går det i kalkun...
HER laget på kinesisk hvis og kjempegodt.
HER laget på kinesisk hvis og kjempegodt.
Torsdag:
Blekksprut er ikke hverdagskost,
men utrolig populært hos ungdommen som ofte får friterte blekksprutringer i kantina på skolen, ikke noe fritering HER men ekte fransk blekksprutoppskrift.
Fredag:
Enda en Meatzza, som du finner HER,
perfekt fredagsmat, sunnt ;-)
...revet squash ser nesten ut som revet gulost hihi
Frokost
Frokost og Lunsj er selvfølgelig viktig å tenke på,
det er her det er lett å bomme.
Middagsrester er kjempebra til frokost,
bare og varme opp, tilsett ett egg hvis det ikke er nok ;-)
En av frokostene denne uken,
når det ikke var middagsrester og jeg fikk lyst på havregrøt,
Havregryn kokt i vann,
med rosiner og kokos :-)
bare og varme opp, tilsett ett egg hvis det ikke er nok ;-)
En av frokostene denne uken,
når det ikke var middagsrester og jeg fikk lyst på havregrøt,
Havregryn kokt i vann,
med rosiner og kokos :-)
Lunsj
Til Lunsj foreslår jeg masse grønt, egg og fisk eller kjøtt.
Ukas lunsj-høydepunkt for meg er fortsatt Aspargesomelett
som du finner HER,
bruk grønnsaker som er i sesong ;-)
I tilegg til asparges går det mye i revet gulrot og skudd jeg plukker i plenen,
samt reddikene som blir tynnet ut spiselige blader ;-)
som du finner HER,
bruk grønnsaker som er i sesong ;-)
I tilegg til asparges går det mye i revet gulrot og skudd jeg plukker i plenen,
samt reddikene som blir tynnet ut spiselige blader ;-)
...som tidligere nevnt tar jeg en teskje linolje for å spe på med omega 3,
men med mye kjøtt blir det ekstra viktig å få i seg omega 3!
Bland med sitronsaft og den går ned hos de fleste ;-)
Bland med sitronsaft og den går ned hos de fleste ;-)
Jeg drikker Vannkefir før og til måltidene,
(denne uken har jeg eksprimentert med litt gurkemeie i vannkefiren, dette fordi det visstnok er bra mot betennelser og etter noen timer i kjøkkenhagen mangler det hverken leddvondt eller enebetennelse...)
(denne uken har jeg eksprimentert med litt gurkemeie i vannkefiren, dette fordi det visstnok er bra mot betennelser og etter noen timer i kjøkkenhagen mangler det hverken leddvondt eller enebetennelse...)
og kombucha i mellom måltidene.
-siste på bloggen: Rooibus kombucha med Ringblomst
Til 'alle' måltidene spiser jeg melkesyret mat,
dette gir masse verdifulle vitaminer og mineraler,
som f.eks. K2.
-ikke glem hestehov, brennesle, vassarve...
Salat, stuing, supper...
Middagene er raske men de begynner alltid med en salat:
grønn enkel salat hvis det er mye til hovedrett og en mer komplett salat hvis det er lite :-)
Prøv gjerne DENNE Paleodressingen til :-)
Jeg var akkurat i Norge noen dager og det var en hel masse spiselige vekster å finne ;-)
fioler, løvetann, granskudd, syre for å nevne noen.
grønn enkel salat hvis det er mye til hovedrett og en mer komplett salat hvis det er lite :-)
Prøv gjerne DENNE Paleodressingen til :-)
Jeg var akkurat i Norge noen dager og det var en hel masse spiselige vekster å finne ;-)
fioler, løvetann, granskudd, syre for å nevne noen.
Ukens Dessert og Kake-bakeprosjekt
Har tidligere laget en klassisk fransk Fraisier,
utrolig god kake sm passer perfekt nå til jordbærsesongen,
vakker og se på også <3
Endelig fikk jeg laget en gluten og melkefri versjon med lite sukker som selvfølgelig kan erstattes...
Bare se HER og prøv denne i helgen :-)
Ha en flott uke :-)
.
En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)
I tilegg blir jeg veldig
glad og inspirert
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)
.
glad og inspirert
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)
.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
...til stor glede for bloggforfatteren :-)