Har du hørt om hvor sunt Svarthyll er ?
Du trenger ikke å vente på at det blir bær på buskene,
begynn allerede med blomstene,
lag blomstersirup/saft og ha litt i dessertene,
og ikke minst prøv disse friterte blomsterklasene ....
...uten å ta alle blomstene selvfølgelig....
For å holde sunt kosthold stilen
friterte jeg i ghee/klarifiert smør...
Beignets de Fleur de Sureau
til ca. 15 blomsterklaser
180 g mel
1 egg
litt vaniljesukker
2,5 dl øl
ghee eller frityrolje
Melis eller sukker til pynt
Bland godt sammen alle ingrediensene og la stå å svelle minst 20 minutter.
Røra skal være tykk som vaffelrøre.
Varm fettet i en kjele eller stekepanne, jeg bruker ca 1,5-3 cm dypt.
Legg 3 blomster i røra og dytt de litt ned,
ta de opp og la de renne av seg slå dem litt mot kanten hvis nødvendig.
legg de ned i fettet og snu etter ca 2 minutter eller når de er pent gyldne,
tas ut når de er ferdig på begge sider og legges på kjøkkenpapir.
Husk at de må stekes godt for ikke å bli deigete.
Strø sukker eller melis over mens de enda er varme.
Når det gjelder å introdusere skeptikere til blomsterspising er dette veien å gå ;-)
Bon Appétit :-)
oppskriften kan benyttes til andre spiselige blomster ;-)
.
Du trenger ikke å vente på at det blir bær på buskene,
begynn allerede med blomstene,
lag blomstersirup/saft og ha litt i dessertene,
og ikke minst prøv disse friterte blomsterklasene ....
...uten å ta alle blomstene selvfølgelig....
For å holde sunt kosthold stilen
friterte jeg i ghee/klarifiert smør...
Beignets de Fleur de Sureau
til ca. 15 blomsterklaser
180 g mel
1 egg
litt vaniljesukker
2,5 dl øl
ghee eller frityrolje
Melis eller sukker til pynt
Bland godt sammen alle ingrediensene og la stå å svelle minst 20 minutter.
Røra skal være tykk som vaffelrøre.
Varm fettet i en kjele eller stekepanne, jeg bruker ca 1,5-3 cm dypt.
Legg 3 blomster i røra og dytt de litt ned,
ta de opp og la de renne av seg slå dem litt mot kanten hvis nødvendig.
legg de ned i fettet og snu etter ca 2 minutter eller når de er pent gyldne,
tas ut når de er ferdig på begge sider og legges på kjøkkenpapir.
Husk at de må stekes godt for ikke å bli deigete.
Strø sukker eller melis over mens de enda er varme.
Når det gjelder å introdusere skeptikere til blomsterspising er dette veien å gå ;-)
Bon Appétit :-)
oppskriften kan benyttes til andre spiselige blomster ;-)
.
En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)
I tilegg blir jeg veldig
glad og inspirert
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)
.
glad og inspirert
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)
.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
...til stor glede for bloggforfatteren :-)