31. mai 2014

Friterte Svarthyllblomster - Beignets de Fleur de Sureau

Har du hørt om hvor sunt Svarthyll er ?

Du trenger ikke å vente på at det blir bær på buskene,
begynn allerede med blomstene,
lag blomstersirup/saft og ha litt i dessertene,
og ikke minst prøv disse friterte blomsterklasene ....
...uten å ta alle blomstene selvfølgelig....

For  å holde sunt kosthold stilen
friterte jeg i ghee/klarifiert smør...


Beignets de Fleur de Sureau

til ca. 15 blomsterklaser

180 g mel
1 egg
litt vaniljesukker
2,5 dl øl

ghee eller frityrolje

Melis eller sukker til pynt

Bland godt sammen alle ingrediensene og la stå å svelle minst 20 minutter.
Røra skal være tykk som vaffelrøre.

Varm fettet i en kjele eller stekepanne, jeg bruker ca 1,5-3 cm dypt.

Legg 3 blomster i røra og dytt de litt ned,
ta de opp og la de renne av seg slå dem litt mot kanten hvis nødvendig.

legg de ned i fettet og snu etter ca 2 minutter eller når de er pent gyldne,
tas ut når de er ferdig på begge sider og legges på kjøkkenpapir.

Husk at de må stekes godt for ikke å bli deigete.

Strø sukker eller melis over mens de enda er varme.





Når det gjelder å introdusere skeptikere til blomsterspising er dette veien å gå ;-)

Bon Appétit :-)




 oppskriften kan benyttes til andre spiselige blomster ;-)


.

En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)
I tilegg blir jeg veldig
 glad og inspirert 
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)


.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)