27. mai 2014

Kokoskake med Nectariner - Gluten og melkefri

Like god som ostekake,
men uten ost ;-)

Acaciasirup som søtningsmiddel, 
men du kan bruke sukker eller det søtningstoffet du liker.
Du finner oppskrift HER på hyllbærsirup,
samme fremgangsmåte for acacia, men bruk kun kronbladene.



Kokoskake med Nektariner

Bunn:
2 dl nøtter
1 dl Havregryn
50-100 g kokosolje (eller ghee)

Fyll:
2 dl Acacia-saft (evnt. vann + sukker)
4 dl kokosmelk
6 g Agar-agar (evnt. gelatin)

Topping:
3-4 nektariner
1,5 dl acaciasaft
2 g Agar-agar

NB: Acasiasaften er ublandet,
dvs ganske søt, bruk en sukkerlake som erstatning.
Oppskrift på Hyllbærsaft kommer, og kan brukes til Acacia.


Slik gjør du:

Smelt fettet til bunnen og rør inn malte nøtter og havregryn.
Dekk bunnen i en rund form 22-24 cm.
 Trykk godt sammen og sett i kjøleskapet.

Rør inn agar-agar i acaciasirupen (eller 1 1/2 dl vann og 1-2 dl sukker) og kok opp,
 samtidig som du rører med visp.
Kok i minst 2 minutter.
Ta kjelen av platen.
Ha i kokosmelk samtidig som du rører. 
Avkjøl litt og hell over bunnen rett før den begynner å stivne.
Ha i kjøleskapet til den er helt stiv.

Vask og del nectarinene i skiver, 
hvis du ikke får tak i nektariner kan du selvfølgelig bruke epler eller annen frukt.
 Velger du å bruke hermetisk kan du bruke sukkervannet til toppingen.
Rør inn agar-agar i acaciasirupen og kok opp, 
samtidig som du rører.
La koke i minst to minutter.
Avkjøl og hell over kaken når den begynner å stivne,
hvis den er for rennende vil den renne ned på sidene.



 Hvis du bruker honning istedet for saft,
bruk halv mengde og tilsett vann,
eller smak deg til ett godt forhold så den ikke blir for søt.
Bruk gjerne sukkererstatningsom agavesirup, kokossukker, bjerkesukker...


Nyt med god samvittighet :-)


.

En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)
I tilegg blir jeg veldig
 glad og inspirert 
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)


.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)