Naturlig mat er enkelt, sunt og godt ;-)
Nå som man kjenner på kroppen alle fordelene,
er det begynnelsen på ett nytt og bedre liv ;-)
Fakta om Paleo og mine erfaringer,
kan du lese mer om HER.
Håper dere også har testet noen uker med Paleo,
ikke nøl med å kommentere hvis så er tilfelle ;-)
-og husk å introdusere mat som du ikke har spist og vil teste din intoleranse av forsiktig og kun ett produkt av gangen , spis litt i 4-5 dager og kjenn på kroppen om det er noen forandring (hodepine, trøtthet, fordøyelse osv) før du prøver neste...
Paleo- , Lavkarbo- Kosthold:
Hvis du ikke vil spise helt Paleo er det bare å legge til
melkeprodukter, pasta, ris og poteter etc.
for en helt vanlig diett ;-)
melkeprodukter, pasta, ris og poteter etc.
for en helt vanlig diett ;-)
De fleste middager er under 30 minutter, eller 10...
-noen av disse er laget i CrockPot - Slow-coocker som står og putrer hele eller halve dagen :-)
...forøvrig vil en paleolivsstil være enkel matlagning siden den er inspirert av steinalderen...
...forøvrig vil en paleolivsstil være enkel matlagning siden den er inspirert av steinalderen...
Spis rent og naturlig :-)
dvs. å spise kun det du ser hva er!
Frokost
Frokost og Lunsj er selvfølgelig viktig å tenke på,
det er her det er lett å bomme.
Middagsrester er kjempebra til frokost,
bare og varme opp, tilsett ett egg hvis det ikke er nok ;-)
bare og varme opp, tilsett ett egg hvis det ikke er nok ;-)
Lunsj
Til Lunsj foreslår jeg å fortsette med masse grønt, egg og fisk eller kjøtt.
Ukas lunsj-høydepunkt for meg er fortsatt Aspargesomelett
som du finner HER,
bruk grønnsaker som er i sesong ;-)
...eller litt kjøtt med egg ;-)
som du finner HER,
bruk grønnsaker som er i sesong ;-)
...eller litt kjøtt med egg ;-)
Som tidligere nevnt tar jeg en teskje linolje for å spe på med omega 3,
men med mye kjøtt blir det ekstra viktig å få i seg omega 3!
Bland med sitronsaft og den går ned hos de fleste ;-)
Bland med sitronsaft og den går ned hos de fleste ;-)
Jeg drikker Vannkefir før og til måltidene,
og kombucha i mellom måltidene.
-siste på bloggen: Rooibus kombucha med Ringblomst
Til 'alle' måltidene spiser jeg melkesyret mat,
dette gir masse verdifulle vitaminer og mineraler,
som f.eks. K2.
-ikke glem hestehov, brennesle, vassarve...
Salat, stuing, supper...
Middagene er raske men de begynner alltid med en salat:
grønn enkel salat hvis det er mye til hovedrett og en mer komplett salat hvis det er lite :-)
Prøv gjerne DENNE Paleodressingen til :-)
Ukens meny:
Lørdag:
Lørdagskos med Fisketapas.
Se HER for enkelte ideer.
Søndag:
Ukens familie middag blir andeconfit ,
husk du kan bruke forskjellige rotgrønnsaker til 'Pommes frites'
Mandag:
Fiskeruller, servert med f.eks revne gulrøtter og asparges.
Du kan f.eks, bruke brennesleblader (eller spinat) til å rulle inn i fisken.
Torsdag
Fisk på indisk vis,
oppskrift HER
grønn enkel salat hvis det er mye til hovedrett og en mer komplett salat hvis det er lite :-)
Prøv gjerne DENNE Paleodressingen til :-)
Ukens meny:
Lørdag:
Lørdagskos med Fisketapas.
Se HER for enkelte ideer.
Søndag:
Ukens familie middag blir andeconfit ,
husk du kan bruke forskjellige rotgrønnsaker til 'Pommes frites'
Mandag:
Fiskeruller, servert med f.eks revne gulrøtter og asparges.
Du kan f.eks, bruke brennesleblader (eller spinat) til å rulle inn i fisken.
Innmat som lever burde spises ofte og helst rå,
jeg er ikke fullt så tøff,
men det er fullt akseptert og steke den som man steker biff, altså litt rosarød i midten.
HER finner du en oppskrift med fløtesaus, som alle liker, bytt gjerne ut fløten med kokosmelk eller annen melk.
jeg er ikke fullt så tøff,
men det er fullt akseptert og steke den som man steker biff, altså litt rosarød i midten.
HER finner du en oppskrift med fløtesaus, som alle liker, bytt gjerne ut fløten med kokosmelk eller annen melk.
Ikke noe egg til lunsj ?
Da passer det med DENNE franske Quiche'n...
Da passer det med DENNE franske Quiche'n...
Torsdag
Fisk på indisk vis,
oppskrift HER
Hamburger eller karbonade er en fin fredagsmiddag som ikke tar lang tid å slå sammen, prøv DENNE med jordbærsaus til en forandring.
Til ukens prosjekt foreslår jeg å lage andeconfit,
slik får du godt fett å steke og fritere i samt flere middager i fryseren,
søndagens middag er også i boks ;-)
slik får du godt fett å steke og fritere i samt flere middager i fryseren,
søndagens middag er også i boks ;-)
Ukens Dessert
En fransk Clafoutis med litt friske vårblomster,
du kan bruke hestehov, løvetann, fioler m.m.
du kan bruke hestehov, løvetann, fioler m.m.
Ha en flott uke :-)
.
En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)
I tilegg blir jeg veldig
glad og inspirert
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)
.
glad og inspirert
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)
.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
...til stor glede for bloggforfatteren :-)