Måtte en rask tur til Norge for å finne skvallerkål,
visstnok er det et kjent ugress i hele Europa,
men jeg har ikke vært så heldig å få det i hagen enda ;-)
Så det var på besøk hos en veninde,
hvor jeg plutselig fant noen blader som lignet,
det ble kalt tysker-kål i Drammen hvor vi var og ble
visstnok tatt med av tyskerne for at de skulle være sikker på å ha mat nok.
Fikk lov til å luke litt og var 'uheldig' å dro opp noen røtter ;-)
De står nå i vann og venter på å få tildelt et område i hagen her i Syd Frankrike.
Bladene ble delvis tørket og tatt med igjennom tollen,
resten ble brukt i en omelett til lunsj.
Skvallerkål Omelett
1 neve skavallerkål,
to egg
halv løk
per person
Vask og skjær blader og løk i strimler,
stek disse under lokk med litt sunt fett.
ca 3-5 minutter
Skill eggene,
ha i eggehvittene og rør rundt til de stivner.
Ha i eggeplommene rett før servering og rør rundt,
eller server med eggeplommen hel på toppen.
Lykke til med lukingen og Bon Appétit :-)
.
visstnok er det et kjent ugress i hele Europa,
men jeg har ikke vært så heldig å få det i hagen enda ;-)
Så det var på besøk hos en veninde,
hvor jeg plutselig fant noen blader som lignet,
det ble kalt tysker-kål i Drammen hvor vi var og ble
visstnok tatt med av tyskerne for at de skulle være sikker på å ha mat nok.
Fikk lov til å luke litt og var 'uheldig' å dro opp noen røtter ;-)
De står nå i vann og venter på å få tildelt et område i hagen her i Syd Frankrike.
Bladene ble delvis tørket og tatt med igjennom tollen,
resten ble brukt i en omelett til lunsj.
Skvallerkål Omelett
1 neve skavallerkål,
to egg
halv løk
per person
Vask og skjær blader og løk i strimler,
stek disse under lokk med litt sunt fett.
ca 3-5 minutter
Skill eggene,
ha i eggehvittene og rør rundt til de stivner.
Ha i eggeplommene rett før servering og rør rundt,
eller server med eggeplommen hel på toppen.
Lykke til med lukingen og Bon Appétit :-)
.
En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)
I tilegg blir jeg veldig
glad og inspirert
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)
.
glad og inspirert
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)
.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
...til stor glede for bloggforfatteren :-)