5. mai 2014

Vill Asparges Lunsj

Om våren er det ikke bare dyrket asparges,
vi har også flere ville vekster som ligner og brukes likt,
dog er to av dem ganske bittre på smak.

Jeg har til  gode å finne ekte vill asparges,
men hvem vet kanskje den dukker opp en dag,
som så mange andre ville vekster...



I fjor skrev jeg om:
Ruskus HER og Tamier HER.

I tilegg til disse kan man bruke skudd av kjerringrokk,
samt skudd av ormegress.

Les mer om Ormegress - Einstape HER

I år har jeg funnet mest Tamier og Ormegress,
byttet beite hihi






Begge deler må kokes opp før bruk!!!
-istedet for salt kan brukes bicarbonat-natron...





Vill Asparges Lunsj

ca 100 gram skudd per person
salt og vann til koking
ghee eller olivenolje til steking
litt sitronsaft
1-2 egg per person
salt-pepper

Kok opp skuddene i vann med salt,
kok ormegresset i ca 5 minutter og tamier i ca 1 minutt (mye tynnere)
La renne av seg i en sil.

Varm ghee i en stekepanne og stek skuddene,
når de ser sprøe og gode ut, har du på litt sitronsaft (valgfritt),
knekk egget i og stek til ønsket konsistens,
husk stekt hvitte og løs plomme...
 salt og pepper, ferdig til servering:






Her ble de servert til lunsj,
men passer godt som tilbehør til kjøtt og fisk.

Ha en fin tur i skogen og Bon Appétit :-)
.

En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)
I tilegg blir jeg veldig glad og inspirert av alle nye følgere, G+ og liker ;-)


.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)