12. okt. 2014

Fiskelever, hermetisert

Fiskelever egner seg til hermetisering,
det er ellers vanskelig å ikke varme den opp for mye,
ideelt sett skulle den sikkert hatt enda lavere varme,
men det ble slettes ikke værst :-)



Hermetisert Fiskelever

1 kg lever
1 ss grovt Havsalt
2 ts pepper
Forslag til smakstilsetning: timian, hvitløk, ingefær, sitron etc.

4-5 små sylteglass

Vask leveren og bruk en kniv til å fjerne hinner og årer.
Legg bitene i ett fat,
du kan dele den litt opp som jeg har gjordt eller beholde den så hel som mulig.
Strø på salt og pepper, for del det jevnt og bruk hendene til å blande det litt inn i kjøttet.



Syltetøyglassene må være helt rene,
teoretisk trenger de ikke kokes når de skal brukes til hermetisering,
men jegsynes det er tryggest å koke de litt,
bruker da gjerne vann fra vannkokeren ;-)


Da er de klare til å fylles,
jeg prøvde 4 glass med hver sin smak og ett med alle,
godt uansett så gjør som du føler for...

Dytt leverbiter godt ned i glasset så det er så lite luft som mulig,
legg smakene innimellom.
la de være ca  1 1/2cm fra toppen.
Sett på lokk.




Sett de ned i en stor kjele,
fyll på med kaldt-lunkent vann til minst 3 cm over glassene,
varm opp til det koker og la småkoke i 45 minutter.
Avkjøles i kjelen,
dvs la stå til neste dag...



Ta glassene opp sjek at det ikke er kommet vann inn,
eller at  lokkene er åpne,
tørk og sett de bort,
helst kjølig men 19-20 går bra...

Teoretisk skal de nå holde noen mnd.
men det er alltid noen skeptikere så sett de eventuelt i kjøleskapet...
Mine står på kjøkkenet og hvis de ikke blir spist opp før det har gått litt tid,
 skal jeg si hvordan det går ;-)


Glasset med alle smakene ble selvfølgelig testet med en gang, dvs etter ett par dager,
så smakene fikk litttid til å bre seg.

Absoulutt verdig de ferdigkjøpte småboksene
(som jeg forøvrig ikke har sett i Norge...)
Eneste minuset for de kresne er at det kan hende du kjenner litt transmak,
meg plager det ikke men hvet det er noen sarte sjeler med dårlige minner der ute ...




Lunsjtallerkenen min ble da slik,
masse kcalorier og fett :-)



Prøv da vel :-)
.

En enkel måte å følge bloggen på er å:

1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer

2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)

I tilegg blir jeg veldig glad og inspirert 
av alle nye følgere, G+ og liker...

På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)

2 kommentarer:

  1. Spennende og Superlurt! :)
    Litt usikker på den der eventuelle transmaken, men absolutt verdt et prøveprosjekt.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja synes den var værdt å nevne, tror mine foreldre ville vært skeptiske og fått vonde minner fra barndommen...
      ...men selv synes jeg ikke den er fremtredende i det hele tatt, mulig hvis man kan trekke den på bare 70 grader at den er helt fraværende, men da bør den fryses til oppbevaring, jeg har ikke så stor fryseplass så det er praktisk med hermetisering :-)

      Gjør ett lite forsøk ;-)

      Slett

...til stor glede for bloggforfatteren :-)