Fasanene er ute å løper igjen,
og for å oppmuntre jegeren har vi da fasan til middag,
fra fryseren riktignok,
men nå må den jo fylles opp ;-)
Stek nøtter (her ble det peanuts i farta, men anbefaler valnøtter og hasselnøtter etc.)
og rosiner i ghee sammen med hakkede urter.
Ha på litt salt og pepper.
Det skal bare brunes og blandes godt.
Fyll fasanen og bruk tannstikkere eller tråd til å lukke litt igjen.
Strø salt og pepper på,
gni det godt inn i skinnet.
Sett den i ett ildfast fat, med eplebåter.
Settes i ovnen ca 45 minutter.
I mellomtiden lager du grønnsakssausen.
Del opp i passe biter,
skjær lever i små biter.
Stek disse i ghee til de er godt brunet.
Ha i paprika og hvitløk (kan skrelles i båter eller bare del hodet i to).
Hvis du vil ha tykk saus kan du bruke maizenna, potetmel eller annet tykningsmiddel,
tåler du laktose kan du ha i litt fløte etc.
Tilsett kraft og kok inn.
Ha i brokkoli, kok opp og slå av platen.
Smak eventuelt til susen med salt og pepper,
det kommer ann på kraften om du trenger å tilsette noe.
Før servering,
når fuglen er ferdig:
Varm opp grønnsakssausen.
Bland eplebitene med resten av nøtteblandingen.
Del opp fuglen forsiktig i biter,
lår fileter etc.
Servert med litt melkesyregjæret asparges og en skje med persillepesto :-)
Bonne Appétit og shit jakt ;)
.
og for å oppmuntre jegeren har vi da fasan til middag,
fra fryseren riktignok,
men nå må den jo fylles opp ;-)
Nøttefylt Fasan
1 fasan
1 neve urter
2 dl nøtter
1 dl rosiner
4 ss ghee-smør
2 epler
brokkoli (2-300 g)
hvitløk (1/2 lite hode)
1 paprika
2 dl kraft
lever fra fasan e.l.
ghee
Sett ovnen på 180 grader.
Vask og rens ingrediensene.
Stek nøtter (her ble det peanuts i farta, men anbefaler valnøtter og hasselnøtter etc.)
og rosiner i ghee sammen med hakkede urter.
Ha på litt salt og pepper.
Det skal bare brunes og blandes godt.
Fyll fasanen og bruk tannstikkere eller tråd til å lukke litt igjen.
Strø salt og pepper på,
gni det godt inn i skinnet.
Sett den i ett ildfast fat, med eplebåter.
Settes i ovnen ca 45 minutter.
I mellomtiden lager du grønnsakssausen.
Del opp i passe biter,
skjær lever i små biter.
Stek disse i ghee til de er godt brunet.
Ha i paprika og hvitløk (kan skrelles i båter eller bare del hodet i to).
Hvis du vil ha tykk saus kan du bruke maizenna, potetmel eller annet tykningsmiddel,
tåler du laktose kan du ha i litt fløte etc.
Tilsett kraft og kok inn.
Ha i brokkoli, kok opp og slå av platen.
Smak eventuelt til susen med salt og pepper,
det kommer ann på kraften om du trenger å tilsette noe.
Før servering,
når fuglen er ferdig:
Varm opp grønnsakssausen.
Bland eplebitene med resten av nøtteblandingen.
Del opp fuglen forsiktig i biter,
lår fileter etc.
Servert med litt melkesyregjæret asparges og en skje med persillepesto :-)
Bonne Appétit og shit jakt ;)
.
En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)
I tilegg blir jeg veldig glad og inspirert
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
...til stor glede for bloggforfatteren :-)