Årets kokte versjon av tomatert ble godt krydret saus,
og for første gang her i huset tomatsaft :-)
Etter å ha laget tomatketchup,
se HER,
kan vel også kalles tomatpurée ble det mange liter med
saft fra tomatene, det er utrolig hvor mye vann de har,
omtrentlig 2,4 kg saft fra 3 kg tomater :-)
Litt ble med en gang brukt i gaspacho,
oppskrift HER,
og resten ble kokt opp med litt ekte salt,
ca 8 g/liter...
Du trenger flasker eller glass,
disse må steriliseres i kokende vann.
Når saften er kokt opp er det bare å fylle opp flaskene...
Skru på korken og sett de på hodet på ett brett,
dette for at all luft skal komme ut,
du kan eventuelt koke flaskene/glassene i ett par timer,
men denne metoden fungerer kjempefint.
La stå minst 24 timer før du setter de til oppbevaring,
jo kjøligere jo bedre,
men mine står i ca 19 grader,
dvs helt til nå var det vel helst 23-24 grader...
Er det lufttett er det det ;-)
Nå har du tomatsaft til å drikke,
til å lage suppe,
til gaspacho,
smoothie
og hva du nå enn måtte finne på...
Prøv da vel :-)
Vanlig hermetisering kan du lese 'alt' om HER
og har du enda ikke blitt med på giveaway'n som trekkes etter kl 16.00 i dag
så finner du den HER:
.
og for første gang her i huset tomatsaft :-)
Etter å ha laget tomatketchup,
se HER,
kan vel også kalles tomatpurée ble det mange liter med
saft fra tomatene, det er utrolig hvor mye vann de har,
omtrentlig 2,4 kg saft fra 3 kg tomater :-)
Litt ble med en gang brukt i gaspacho,
oppskrift HER,
og resten ble kokt opp med litt ekte salt,
ca 8 g/liter...
Du trenger flasker eller glass,
disse må steriliseres i kokende vann.
Når saften er kokt opp er det bare å fylle opp flaskene...
Skru på korken og sett de på hodet på ett brett,
dette for at all luft skal komme ut,
du kan eventuelt koke flaskene/glassene i ett par timer,
men denne metoden fungerer kjempefint.
La stå minst 24 timer før du setter de til oppbevaring,
jo kjøligere jo bedre,
men mine står i ca 19 grader,
dvs helt til nå var det vel helst 23-24 grader...
Er det lufttett er det det ;-)
Nå har du tomatsaft til å drikke,
til å lage suppe,
til gaspacho,
smoothie
og hva du nå enn måtte finne på...
Prøv da vel :-)
Vanlig hermetisering kan du lese 'alt' om HER
og har du enda ikke blitt med på giveaway'n som trekkes etter kl 16.00 i dag
så finner du den HER:
.
En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)
I tilegg blir jeg veldig glad og inspirert
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)
.
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)
.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
...til stor glede for bloggforfatteren :-)