19. okt. 2014

Tomatsaft

Årets kokte versjon av tomatert ble godt krydret saus,
og for første gang her i huset tomatsaft :-)




Etter å ha laget tomatketchup,
se HER,
kan vel også kalles tomatpurée ble det mange liter med
saft fra tomatene, det er utrolig hvor mye vann de har,
omtrentlig 2,4 kg saft fra 3 kg tomater :-)

Litt ble med en gang brukt i gaspacho,
oppskrift HER,
og resten ble kokt opp med litt ekte salt,
ca 8 g/liter...

Du trenger flasker eller glass,
disse må steriliseres i kokende vann.

Når saften er kokt opp er det bare å fylle opp flaskene...



Skru på korken og sett de på hodet på ett brett,
dette for at all luft skal komme ut,
du kan eventuelt koke flaskene/glassene i ett par timer,
men denne metoden fungerer kjempefint.
La stå minst 24 timer før du setter de til oppbevaring,
jo kjøligere jo bedre,
men mine står i ca 19 grader,
dvs helt til nå var det vel helst 23-24 grader...
Er det lufttett er det det ;-)




Nå har du tomatsaft til å drikke,
 til å lage suppe,
til gaspacho,
smoothie
og hva du nå enn måtte finne på...



Prøv da vel :-)

Vanlig hermetisering kan du lese 'alt' om HER

og har du enda ikke blitt med på giveaway'n som trekkes etter kl 16.00 i dag
så finner du den HER:


.

En enkel måte å følge bloggen på er å:

1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer

2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)

I tilegg blir jeg veldig glad og inspirert 
av alle nye følgere, G+ og liker...

På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)

.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)