1. okt. 2014

Fylte Tomater - Tomates farci

Tomatsesongen i kjøkkenhagen går mot slutten,
men vi har kost oss med tomater i mange farger og fasonger,
tilbredt på forskjellige måter...

En typisk fransk måte å servere tomater på er 'Tomates Farci',
fyllet kan variere fra en risbasert blanding til den mest populære:
krydret kjøttdeig.



Dette kan du også gjøre med squash (allerede på bloggen) og paprika.

Fylte Tomater 

2 tomater pr person
100 g kjøttdeig pr person

Pr 200 g Kjøttdeig:
1 egg
1 ts provenceurter
1 hvitløkfedd
1/2 ts havsalt
1/2 ts pepper

Bruk tomater med litt størrelse på,
er de veldig store holder det sikkert med 1 per pers og du må forlenge steketiden litt.

Skjær toppen av tomatene,
grav ut innholdet
(kan brukes i salat/suppe/gaspacho/tomatsaus...).

Bland kjøttdeigen med egg og krydder.
Fyll tomatene med kjøttdeigen,
og sett de i ett ildfast fat, med litt olivenolje eller ghee i bunnen.

Du må gjerne ha andre grønnsaker rundt hvis det er plass.

stekes i ca 40 minutter på 180 grader med varmluft eller 200 grader uten.



Serveres med f.eks. grønne bønner.
...og noen stekte halve småpoteter,
(som har ligget 48 timer i saltvann)...






Bon Appétit :-)
.

En enkel måte å følge bloggen på er å:

1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer

2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)

I tilegg blir jeg veldig glad og inspirert 
av alle nye følgere, G+ og liker...

På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)




.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)