Tomatsesongen i kjøkkenhagen går mot slutten,
men vi har kost oss med tomater i mange farger og fasonger,
tilbredt på forskjellige måter...
En typisk fransk måte å servere tomater på er 'Tomates Farci',
fyllet kan variere fra en risbasert blanding til den mest populære:
krydret kjøttdeig.
Dette kan du også gjøre med squash (allerede på bloggen) og paprika.
Fylte Tomater
2 tomater pr person
100 g kjøttdeig pr person
Pr 200 g Kjøttdeig:
1 egg
1 ts provenceurter
1 hvitløkfedd
1/2 ts havsalt
1/2 ts pepper
Bruk tomater med litt størrelse på,
er de veldig store holder det sikkert med 1 per pers og du må forlenge steketiden litt.
Skjær toppen av tomatene,
grav ut innholdet
(kan brukes i salat/suppe/gaspacho/tomatsaus...).
Bland kjøttdeigen med egg og krydder.
Fyll tomatene med kjøttdeigen,
og sett de i ett ildfast fat, med litt olivenolje eller ghee i bunnen.
Du må gjerne ha andre grønnsaker rundt hvis det er plass.
stekes i ca 40 minutter på 180 grader med varmluft eller 200 grader uten.
Serveres med f.eks. grønne bønner.
...og noen stekte halve småpoteter,
(som har ligget 48 timer i saltvann)...
Bon Appétit :-)
.
En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)
I tilegg blir jeg veldig glad og inspirert
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)
.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
...til stor glede for bloggforfatteren :-)