Hvitløksmør er lett å lage, enkelt og greit blander man smør med presset hvitløk,
og /eller noen urter,
legger i kjøleskap eller fryser til det skal brukes til f.eks. en biff, fisk...
Jeg falt for denne varianten med en vill urt med hvitløksmak,
dere må gjerne bruke amsløk som er litt sterkere på smak og kanskje lettere å finne.
Min urt, som forøvrig vokser som ugress rundt huset ;-)
heter på norsk: løkurt og på fransk: Alliaire
Den er ikke sterk på smak og man behøver derfor ikke være redd for å bruke for mye,
den mister smak ved oppvarming så den passer best i smør som serveres til maten og i salater :-)
Les mer om den HER
Hvit-Løkurt-Smør
75 g Smør
1 neve Løkurt
2 ss Sitron
Vask urtene godt, både blader og blomster kan brukes.
Bland alt i en kjøkkenmaskin, eller hakk urten fint og bland med mykt smør og sitronsaft.
Ha smøret i en liten skål eller rull det til en pølse i plastfolie/bakepapir.
Settes kjølig til servering.
Nå når du har laget smøret kan det serveres på nystekt biff, nystekt (eller kokt) fisk, blandes i pasta, serveres med asparges, gulrøtter...
Det kan selvfølgelig brukes som vanlig smør på brødskiva eller til små aperitiftoasts ;-)
Anbefales !
-enten du finner ville urter med smak eller du bruker vanlig hvitløk....
Perfekt og litt imponerende tilbehør til grillsesongen som nærmer seg :-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
...til stor glede for bloggforfatteren :-)