12. juni 2013

Rosesukker

Rose-kronblader og andre blomster kan tørkes direkte i sukker,
 og gir således smak til sukkeret, klart til baking eller til å lage sirup.

Når man bruker roser i matlaging,
må man velge de som har sterkest lukt, de har også mest smak.
I tilegg må de tas fra roseplanter som ikke har vært sprøytet/behandlet.

Jeg sprøyter rosene med biologiske midler, beregnet for planter i kjøkkenhagen,
 og klipper samtidig av alle roser som har begynt å blomstre,
venter helst dobbelt så lenge som anbefalt, i mitt tilfelle 5 dager.
Les alltid på pakken til de midlene du bruker ;-)

Først noen bilder fra kristalisering av kronbladene.
Pensle bladene med lett vispet eggehvitte og strø sukker over,
la de ligge og tørke.
Pynt på kaker eller hjemmelaget sukkertøy...




Så over til sukkeret:

Ha rene-tørre roseblader i en boks, ha på sukker så det dekker så vidt, rør godt med jevne mellomrom så du er sikker på at sukkeret kommer til overalt.
Etter noen dager er rosebladene tørre (ikke legg lokk på).


Deretter malte jeg blader og sukker til ett finere pulver i kjøkkenmaskinen.



Klar til å brukes i kaker ;-)






Skal ikke kalle det hvite rafinerte sukkeret for sunt ;-)
-men prøve med brunt sukker eller hvorfor ikke stevia ...

Det kan gjøres med andre spiselige blomster som f.eks. fioler,
se eget innlegg.

Prøv gjerne med løvetann :-)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)