14. juni 2013

Risotto med Maria Nøkleblom

Risotto med Maria nøkleblom



Bruk av blomster i matlaging er gøy ;-) 

...med blomster tenker man søtt, men det må ikke alltid være kaker og desserter,
her kommer en helt vanlig risotto som passer som tilbehør til de fleste rester.

Maria Nøkkelblom Risotto


Du trenger til 2 porsjoner:

25 g blomster
2 dl vann
1 liten løk
60 g ris
1/2 dl revet ost (valgfri)
2 ss creme fraiche
olivenolje
salt-pepper

Kok opp vann med litt salt og blomstene, la det stå og trekke minst 10 minutter.


 Finhakk løk og stek i litt olivenolje.
Tilsett risen.
Hvis du har en liten klunk hvitvin, må du gjerne tilsette den ;-)
Tilsett vannet med blomstene, 
legg på lokk og la småkoke i ca 10-15 minutter, 
ettersom hvilken ris du bruker.
Husk og røre og pass på at det ikke koker tørt, 
tilsett vann hvis nødvendig.




Blomstervannet vil sette litt farge på risen, 
ønsker du litt sterkere farge er det lurt og sunt og tilsette litt gurkemeie.


Når risen er ferdigkokt tilsettes ost og creme fraiche.


Jeg silte først av blomstene og hadde dem i tilslutt.



Pynt med litt friske blomster og blader (spiselig) :-)



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)