10. juni 2013

Ville Gulrøtter

Vill gulrot på norsk,
carotte sauvage på fransk,
Daucus Carota  på latinsk.


Næringsinnholdet er:
 vitaminene B2, B6, B1, C og PP,
sodium, potassium, magnesium og phosphore.

-den har mye mindre caroten eller vitamin A enn den gulroten vi dyrker.




 På de ville gulrøttene er både røtter, blader, blomster og frø spiselige.



Den anbefales for fordøyelsen, er god mot blodmangel, appetitvekkende m.m.



Den kan kokes, stekes, dampes...


Her i middelhavslandene vokser den i tørr, sandaktig jord.
Den finnes også i Norge.

-den kan lett veksles med hundekjeks så vær helt sikker før du prøver!!

Her er hva store norske leksikon skriver om den ville utgaven: 
Vill gulrot, Daucus carotassp.carota, blir 20–40 cm høy, roten er tynn, grenet og hard, og gul til hvit. Den vokser på kalkrike tørrbakker på Østlandet opp til Ringsaker og spredt langs kysten til Sogn. 
 HER er link til siden deres.

Vi måtte selvfølgelig lage noe og resultatet finner du HER


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)