Vill gulrot på norsk,
carotte sauvage på fransk,
Daucus Carota på latinsk.
Næringsinnholdet er:
vitaminene B2, B6, B1, C og PP,
sodium, potassium, magnesium og phosphore.
-den har mye mindre caroten eller vitamin A enn den gulroten vi dyrker.
På de ville gulrøttene er både røtter, blader, blomster og frø spiselige.
Den anbefales for fordøyelsen, er god mot blodmangel, appetitvekkende m.m.
Den kan kokes, stekes, dampes...
Her i middelhavslandene vokser den i tørr, sandaktig jord.
carotte sauvage på fransk,
Daucus Carota på latinsk.
Næringsinnholdet er:
vitaminene B2, B6, B1, C og PP,
sodium, potassium, magnesium og phosphore.
-den har mye mindre caroten eller vitamin A enn den gulroten vi dyrker.
På de ville gulrøttene er både røtter, blader, blomster og frø spiselige.
Den anbefales for fordøyelsen, er god mot blodmangel, appetitvekkende m.m.
Den kan kokes, stekes, dampes...
Her i middelhavslandene vokser den i tørr, sandaktig jord.
Den finnes også i Norge.
-den kan lett veksles med hundekjeks så vær helt sikker før du prøver!!
Her er hva store norske leksikon skriver om den ville utgaven:
-den kan lett veksles med hundekjeks så vær helt sikker før du prøver!!
Her er hva store norske leksikon skriver om den ville utgaven:
Vill gulrot, Daucus carotassp.carota, blir 20–40 cm
høy, roten er tynn, grenet og hard, og gul til hvit. Den vokser på
kalkrike tørrbakker på Østlandet opp til Ringsaker og spredt langs
kysten til Sogn.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
...til stor glede for bloggforfatteren :-)