Barn elsker grillspyd, og det er en fin måte fordele både grønt og kjøtt til mange.
Og er det ikke grillvær så stek de ovnen ;-)
De
kan bestå av bare grønnsaker, eller en blanding av begge deler, og
selvfølgelig fisk istedetfor kjøtt, eller bare grønnsaker for det
vegetariske hjørnet.
Denne gangen ble det litt luksus med And.
Men siden vi ikke trengte mer en to andebryst til 12 grillpinner, så er det egentlig ikke så dyrt.
Jeg beregner 2 grillpinner per person.
Vi brukte:
2 andebryst
1 rød paprika
1 squash
1 aubergine
masse sukkererter ;-)
12 carlotteløk
12 hvitløkbåter
Grillolje:
Grillolje:
olivenolje
soyasaus
pepper
urter / provensekrydder
soyasaus
pepper
urter / provensekrydder
Ta av fettet på andebrystene så du sitter igjen med filetene
(det gjør ikke noe om det er litt fett på,
men det kan bli litt mye og grillkullet vil ta fyr i stedet for å være glødende),
fettet kan brukes til å lage fritons, perfekt til aperitif'n.
Bland sammen ingrediensene til oljen.
Alle ingredienser vaskes, løk skrelles,
og deles opp i like store terninger eller rundinger ettersom størrelse og fasong.
Deretter fordeles alt i hauger etter hvor mange grillspyd du ønsker å lage (vi fikk 12 ),
så er det bare å sette de sammen i ønsket rekkefølge
(populært barnearbeid ;-) ) og pensle med oljen.
Grilles noen minutter på hver side.
Andekjøttet skal helst være litt rosa inni,
når de legges på fatet skal det sive litt rosa/rød saft ut...
Meny
Mammas potetsalat og grillspyd.
Ost
hjemmelaget Youghurt med Jordbær.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
...til stor glede for bloggforfatteren :-)