20. jan. 2014

Pai med Spinat og Purre

 Hva med en variasjon av det grønne tilbehøret  til middagen ?
Spinat og purre ender ofte opp som stuinger,
men de gjør seg også ekstra godt i en Pai :-)



Hvor vidt du har ett ferdig paiskall,
 lager ett selv eller går for en sunn variant med nøtter er opp til deg...

denne gangen ble det ett ferdigkjøpt her hos meg,
lurer på når og hvordan det havnet i mitt kjøleskap ???

Dette trenger du:

Spinat-Purre Pai


1 paiskall
1 purre
ca 400 g spinat
3 egg
3 dl creme fraiche/fløte
muscatnøtt-salt og pepper

...og slik gjør du:

Forstek paiskallet i 10-15 minutter, på 180 grader-varmluft/200 grader uten.
Se HER hvordan, 'cuisson blanch' på fransk...
Vask og rens grønnsakene, 
skjær purre i rundinger og spinat i mindre biter hvis de ikke allerede er små.
Damp spinaten i en tørr panne så de mister litt volum. 



Bland egg og creme fraiche samt krydderet.
(du må gjerne krydre annerledes-off course)
Ha i purre og spinat, bland godt.
Hell blandingen i paiskallet og stek videre 15-20 minutter på samme varme.

Spises som egen enkel rett eller serveres ved siden av kjøtt eller fisk :-)


Bon Appétit :-)


En enkel måte å følge bloggen på er å like oss på Facebook :
 -alle nye innlegg blir satt opp der...
I tilegg blir jeg veldig glad for alle nye liker ;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)