26. jan. 2014

Eplepannekake

Med pannekake-røre-rester kan du lage flott desserter,
her er eplepannekaker :-)



...Som nevnt i Bananpannekake-artiklen er det lurt å blande inn litt gode smaker :-)

Du trenger til 4 små kaker:

Eplepannekaker

ca 2 dl pannekakerøre
1-2 epler
1/2 ts kanel
1/2 ts kardemomme

Tilbehør:
2 ts ghee/smør
2 dl blandede nøtter, hakkede
1 ts kanel og kardemomme
ca 3 ss agavesirup (honning)

Créme Fraîche 
agavesirup/honning


Rasp eple(ne) og bland i pannekakerøra,
 sammen med kanel og kardemomme.


Tilbehør:
Varm ghee/smør i en stekepanne og tilsett de hakkede nøttene, 
stek de litt før du tilsetter krydder og sirup.
Legg Bananpannekake(bitene) på ett fat,
ha nøtteblandingen over,
strø over gojibær og hakket sjokolade
og server med Creme fraiche :-)

Stek en og en pannekake.

Server med nøtteblandingen, en skje créme fraîche og litt eplepynt.
Agavesirup/honning til de som vil ha den litt søtere.



HER er grunnoppskriften på røra som er litt sunnere og grovere enn de vanlige :-)

...og HER har du en tradisjonell Fransk oppskrift på Crêpes,
 og alt om pannekakedagen den 2 Februar.

En enkel måte å følge bloggen på er å like oss på Facebook :


 -alle nye innlegg blir satt opp der...
I tilegg blir jeg veldig glad for alle nye liker ;-)

4 kommentarer:

...til stor glede for bloggforfatteren :-)