17. jan. 2014

Ukesmeny nr 2 Januar

Ikke noe vits i å å begynne slankekur etter slankekur,
glem det og innfør gode vaner for alltid,
med rom for gode smaker hele uken :-)

Les HER for innledningen til dette innlegget.

Det er jo lettvint å følge en middagsmeny,
men hva med frokost og lunsj ?

Jeg mener de viktigste forandringene ligger der,
så her kommer litt frokost-lunsj inspirasjon før  middagsmeny for en uke ;-)


Frokost:

-en time før frokost 1-2 glass med Kombucha: kommer på bloggen i morgen...
-1 ts linolje med sitronsaft for smaken, omega 3 :-)

Smoothies er bankers til frokost,
 særlig hvis du inkluderer litt grønnsaker og ikke bare frukt og melkeprodukter,
HER er ukens anbefaling fra meg :-)


Har du ikke tid til smoothie eller glemte du å lage den kvelden før,
da er det jo bare å knaske grønnsakene som de er,
gjerne med en yoghurt...
+en kaffe med en rute 85% sjokolade ;-)

Lunsj

- masse grønt og egg til lunsj, fulgt av makrell, sardiner, tunfisk etc., 
+ ost-yoghurt, kaffe og mørk sjokolade som dessert.
- 2 ss melkesyregjærede grønnsaker til lunsj!
Melkesyregjæring kan du lese om HER,
 og er du ikke allerede igang med det, så sett i gang ;-)

Du finner  allerede mange frokost-lunsj forslag på bloggen:
HER finner du lunsjforslag og HER en god smoothie

Ikke noe brød til frokost,
 hvis du vil tar du en skive med knekkebrød eller helst speltbrød laget av surdeig,
surdeigoppskrifter kommer.

Som drikke til måltidene anbefaler jeg vann eller vannkefir, mer om den kommer...

Her kommer en ukesmeny med vekt på:

-lavt inntak av karbohydrater som sukker og korn...
-nesten glutenfritt...
-lite eller ikke noen usunne fettkilder...
-mye grønnsaker og ikke minst grønnsaker istedetfor potet og pasta...
-smør, ost og yoghurt istedetfor melk...
-vann, kombucha og vannkefir som drikke...
-kaffe uten sukker og melk og mørk sjokolade, helst hjemmelaget...
-minst 5 om dagen, helst 7-8...
-så naturlig mat som mulig, hjemmelaget...
-ikke alle tåler like mye av de samme matkildene, blodtypedietten... 

Du må selvfølgelig ikke begynne på lørdag, 
-en handledag i uken sparer tid og bensin og du unngår unødvendige fristelser ;-)

Ukesmeny nr 2 januar

-alle middager begynner med en liten grønn salat,
velg salater som holder seg godt som endivier, isbegssalat og romansalat.
Tilsett det du måtte ha og mengde i forhold til hvor mye hovedrett du har.
Minst to ganger i uken tilsetter du belgfrukter som linser, kikerter etc.

Samt 2 ss melkesyregjærede grønnsaker til alle hver dag,
de ordner opp i fordøyelsessystemet deres ;-)

-Det er lov å avslutte middagen med en ostebit og/eller yoghurt.

-Selvfølgelig bør man drikke ett glass rødvin til maten ;-)

- Det er obligatorisk å spise opp det man har tatt til seg og rydde bort etter seg, 
selvfølgelig fjernes matrester med servietten før du kaster den, 
så mamma slipper å rense filteret i oppvaskmaskinen ;-)


Lørdag

Fisk på lørdag, det skal jo være kosemat !
HER finner du forslag til fisketapas, passer til vennemiddag og famiiemiddag og det gir rom for mange varianter...


Søndag
Dagen vi har god tid må det bli laaangkokte gryter...
-kanskje du lager så mye at du har 1 eller 2 middager å fryse ned...
HER finner du en Fransk gryte laget på viltkjøtt, men du må gjerne bruke oksekjøtt.
Husk naturris eller helst bare grønnsaker ;-)

Mandag
Fisk er sunt og Paëlla er raskt og populært.
oppskrift finner du HER
Lurt å bruke naturris og ikke vanlig hvit!

Tirsdag
 Ukens eneste forslag med kylling blir DENNE Kyllingsuppen med masse grønt :-)
-bruk gjerne kalkun(rester) eller kaninkjøtt.
Husk at gresskar er supermat og at kjernene er spiselige.

Onsdag
Litt hjemmelaget fastfood er forslaget mitt for onsdag, du kan bruke oksekjøtt eller svinekjøtt eller hva du måtte ha lyst på ;-) Husk Grønnsaker, det er for lite i oppskriften min !!
oppskrift HER



Torsdag
En innbakt laks er alltid populært, oppskrift HER 
Grønnsaksmos (med lite potet) eller grønt til :-)
For glutenfri paideig, lag den selv og bruk glutenfritt mel.
(mel og vann blandes til deig og smør kjevles inn)

Fredag
Det er populært med tex-mex mat på fredager og jeg foreslår derfor en:
Soupe de Lima med maistortillas (lurt og ikke fritere dem ;-)
Enkelt og greit før helgen, oppskrift finner du HER



Ukens dessert:
Det er jo såå mange sunne muligeheter til dessert,
Husk at oppskåret frukt med cremefraiche saus, søtet med agave, honning eller kokossukker alltid er godt...
..ellers foreslår jeg DENNE utgaven av tilslørte bondepiker, enten du har solbær eller annen bær i fryseren...



Ukens bakst:
Det må bli Glutenfrie Knekkebrød, 
nå som vi prøver og innføre gode kostholdsvaner, 
la knekkebrødet erstatte vanlig brød ;-)



Ønsker dere alle en supersunn uke :-)

-selv skal jeg prøve  å begynne med yoga!


Hvis det er Sukker i oppskriften bytt det ut med en bedre sukkerkilde som agavesirup eller kokossukker.
Fett til steking bør være ghee, klarnet smør eller kokosfett.
Glutenholdig mel kan byttes ut med glutenfritt mel og havremel, bokhvetemel.

En enkel måte å følge bloggen på er å like oss på Facebook :


 -alle nye innlegg blir satt opp der...
I tilegg blir jeg veldig glad for alle nye liker ;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)