3. jan. 2014

Blinis - Russiske Minipannekaker

Blinis er festtilbehør, gjerne med kaviar og annet godt på.

Tapas-Fingermat-Aperitif-Bouchées

de er enkle og lage og kan lages ferdig på forhånd,
brukes kalde eller varme.



Deigen er tykk røre med gjær. 
Valgfritt om du buker vanlig mel, andre melsorter eller bokhvete.
Bokhvete er eventuelt glutenfritt, havremel er ofte glutenfritt og ellers prøv glutenfritt mel.

Blinis


2 dl melk
2 eggeplommer
150 g mel
5 g tørrgjær
1/2 ts salt
2 eggehvitter
smør til steking

Bland sammen det våte(unntatt eggehvittene) og rør inn det tørre.
La stå noen timer eller over natten, kjølig.
Pisk eggehvittene stive og rør de forsiktig inn.

Varm smør i en stekepanne, middelsvarm.
Stek små lapper på ca 6 cm i diameter,
prøv deg frem hvor mye røre det blir,
de skal ikke flyte for mye utover men bli tykke oppblåste små kaker ;-)

Brukes med salt eller søtt tilbehør.


En av variantene våre ble som hamburgerbrød til miniburgere:




 Blinis representerer solen,
 i både form og farge,
i gamle relgiøse skikker og lages i vinterhalvåret,
 for å feire at solen snur og kommer tilbake.



Bon Appétit :-)



En enkel måte å følge bloggen på er å like oss på Facebook :


 -alle nye innlegg blir satt opp der...



I tilegg blir jeg veldig glad for alle nye liker ;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)