Kinesiske supper er kjempegodt,
selvom Philip ikke liker at suppe er flytende :-P
Prøvde meg på at supper er flytene,
men den gang ei,
suppe er godt men ikke når de må spises med skje...
Kinesisk Rekesuppe
4 personer
300 g reker med skall
3 hvitløkfedd
litt sesamolje
2x2 cm fersk ingefær
1 dl erter
1/2 sitron
1 neve persille-koriander
2 ss soyasaus
1 ss honning-agavesirup
1/2 ss fiskesaus
Paprika til servering
Kok rekekraft på skallet:
Varm litt sesamolje i en kjele og ha i presset hvitløk,
deretter rekeskallene.
Freses noen minutter før du har ca 1 liter vann.
La småkoke i ca 15 minutter før du siler av kraften.
Ha kraften i en kjele og kok opp med strimlet ingefær.
Skjær den halve sitronen i små biter og tilsett.
Ha i erter og hakket persille/koriander.
Tilsett soyasaus, honning og fiskesaus.
Rør godt og kok opp.
Smak til om du vil ha mer soyasaus eller annet.
Serveres med de skrelte rekene og paprikastrimler.
på lik linje med den Kinesiske kjøttsuppen du finner HER,
kan du selvfølgelig sjonglere med grønnsakene.
f.eks. erter kan byttes ut med asparges, bønner, mais, paprika osv.
Vil du ha en sterk suppe har du i litt chili.
Ønsker dere alle et Godt Kinesisk Nyttår :-)
En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2)
like oss på
Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
...til stor glede for bloggforfatteren :-)