13. jan. 2014

Fiskeflette til Fest og Hverdag

 Jeg falt for denne ideen til å tilberede fisk på,
 resultatet var en perfekt stekt fisk med ett barnevennlig utseende ;-)


Fiskeflette


1 laksefilet
1 toskefilet
smør
sitron
salt og pepper
 

Du trenger fisk i minst to farger, finnes det en tredje farge ?
-en gul fisk hadde gjordt seg, eller grønn ;-)

Skjær fiskefiletene i lange strimler med jevn tykkelse.
-det er lurt og bruke hele fileter,
 for deretter å lage fiskefarse-plukkfisk-suppe etc av restene.

Fritt frem om du vil lage lange tykke fletter eller mindre som porsjonsanretninger.

Ta 3 like tykke lengder,
fest de med en tannpirker øverst og flett :-)






Du kan marinere, krydre som du vil,
med god fisk er det lite som skal til..

Tilbehør er også fritt frem, 
men jeg slår ett slag for grønnsaker,
 da særlig grønne som asparges, grønne bønner, erter m.fl. 
som smaker godt til fisk og er godt for deg ;-)


Asparges trenger lik steketid som fisken så de ble mitt valg, 
her med ostebiter og sitronbåter.
Sitronbåter, ett pepperdryss og smør ble lagt oppå flettene.



10 minutter i ovnen på 200 grader uten varmluft,
mine fiskestrimler var ca 2x2 cm,
 hvis du lager veldig tynne trenger de kortere tid 
og selvfølgelig lenger tid hvis de er mye tykkere.


Fisken holdt seg saftig ;-)
 ...og forsvant uvanlig fort...

Bonne appétit :-)








En enkel måte å følge bloggen på er å like oss på Facebook : www.facebook.com/GodtogSunt -alle nye innlegg blir satt opp der... I tilegg blir jeg veldig glad for alle nye liker ;-)

4 kommentarer:

  1. For en morsom måte å tilberede fisken på :) Dette må prøves.

    SvarSlett
  2. Så veldig godt ut. En fin vri på en av ukens fiskemiddager. Kjekk blogg du har.

    SvarSlett

...til stor glede for bloggforfatteren :-)