...når du har følelsen av å spise på en Kinesisk restaurant hjemme,
da har du lykkes med oppskriften...
Helt fantastisk god
(sitter å nyter restene til frokost)
så vi går rett på sak ;-)
-forslag til forandringer kommer til slutt...
1 1/2 liter suppe:
Soup Chinois au Boeuf
Til Kraft hvis du koker denne selv:
ca 1 kg bein med kjøtt (okse, rein eller vilt)
Toppen av en vårløk
1 gulrot
1/2 ss grovt havsalt
2 liter vann
Suppe:
400 g kjøtt fra kraftkokinga
10 g tørket kinesisk svart sopp
3x2 cm ingefærrot
1/2 dl soyasaus
2 ts honning-agavesirup
2 hvitløksfedd
1 gulrot
1/2 purre
6 minimais
Til pynt:
2 vårløk
Persille
Begynn med å koke kraft:
kok opp kjøtt og bein med vann til det dekker,
la koke i 5 minutter og hell av vannet(skyll kjøtt og beinbitene).
Ha bitene i kjelen igjen sammen med vårløktoppen, gulroten delt i to,
salt og vann.
La koke opp og deretter trekke i 2 timer.
I mellomtiden lar du soppen svelle i vann, ca 1 time.
Skjær opp sopp, gulrot, minimais, ingefær i tynne strimler.
Skjær purre og løk i ringer.
Klipp persillen.
Hold alt adskilt i den rekkefølgen de står,
da de skal i suppa til forskjellige tider.
NB: Hvis du ikke har kjøtt fra kraftkoking,
steker du strimlene i litt ghee/olje, de skal ikke bli brune.
Sil av kraften når denne er ferdig,
kjøttet skal løsne lett fra bena,
sil den gjerne to ganger så den blir så klar som mulig.
Ha kraften tilbake i kjelen.
Tilsett sopp, ingefær og soyasaus,
la småkoke 10 minutter.
Rett før servering varmer du opp suppa hvis den ble kald,
ha i gulrot, minimais og purre.
Kok opp og server i boller.
Pynt med vårløkringer og persille.
Denne suppen har rom for forandringer, her er noen forslag:
Alle ingredienser kan byttes ut med andre, men behold ingefær, hvitløk og soyasaus.
Kyllingkraft og kyllingkjøtt.
Champignon
Bønnespirer
Paprika
Chili
Koriander
Cerisetomater
Hvis du vil servere suppen til hovedrett, kan du f.eks ha risnudler ved siden av :-)
Bon Appétit :-)
En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2)
like oss på
Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)
I tilegg blir jeg veldig glad og inspirert av alle nye følgere og liker ;-)
Denne suppen er akkurat det jeg trenger nå! Ordentlig immunstyrkende! Tusen takk skal lage denne snarlig:-)
SvarSlettAnbefales på det varmeste, den var en av de hvor du husker smaken og har lyst til å lage en til med en gang :-)
SlettLykke til!