Vårrull kan være så mangt,
her i Frankrike skiller vi mellom Rouleau de printemps og Nems,
til tross for navnet er det den siste som ligner på de vi ser i Norge,
ihvertfall når jeg spiste på kinarestauranter på 90 tallet...
Forskjellen her er at den ene er fritert-stekt og den andre ikke.
På bloggen finner dere allerede en stekt versjon med hvit fisk HER
og en med laks HER.
En med kjøtt kommer i kveld og vil du ha dem vegetarisk,
er det bare å kutte ut kjøtt og fisk ;-)
(liker jo ikke fritering så det blir den sunnere varianten stekt i ovn)
I denne posten kommer den andre varianten Rouleau de Printemps - Vårrull - Springroll.
Vårruller hvor fyllet enten er stekt eller ikke...
Jeg har laget forskjellige varianter med grønnsaker,
derfor ikke noe steking på forhånd.
Vil du ha kjøtt eller fisk er det bare å bruke rester
eller forsteke dem i litt sesamolje...
Rouleau de Printemps
Det er endiviesesong og min første salat blanding ble:
1 endivie skåret fint
1 gulrot raspet
10 cm purre i tynne ringer
litt kinesisk salat
I nummer to ble det .
1 gulrot raspet
1 bit betterave raspet
1 vårløk skåret i smått
5 ss melkesyret surkål
Det er fritt spillerom i valg av ingredienser,
alt du ville putte i en salat og alle typer kokt stekt kjøtt og fisk etc.
Skjær eller rasp alt i smått, bland godt, tilsett litt salt og pepper hvis ønskelig,
soyasaus, fskesaus, sesamolje et etter som du vil.
Jeg lager derimot en saus til istedetfor å smaksette selve salaten.
Bløtlegg ett og ett risflak (varmt vann går raskere...)
På ett rundt flak legger du en neve og på en trekantet 1 ss fyll...
Brett over, inn og trill...
settes kjølig til servering :-)
Strø over litt sesamfrø-chili-persille e.l. hvis du ønsker å pynte litt ;-)
Saus - Dressing
Per person
1 ss Soyasaus
1 ts Sesamolje
1 ts Fiskesaus
1 ts honning-agavesirup
1 ts honning-agavesirup
1/ hvitløkbåt presset
1x1 cm ingefær raspet
Bland ingrediensene til dressingen og server i en skål.
La helst stå og trekke en time først ;-)
Bon Appétit :-)
En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2)
like oss på
Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
...til stor glede for bloggforfatteren :-)