24. jan. 2014

Ukesmeny nr 3 Januar

Ukesmeny nr 3 januar

Planlegging av frokost og lunsj er like viktig som middagsplanlegging.

Her er noen bilder til inspirasjon:



Grønn spinatsmoothie finner du HER
Rød Rødbetsmoothie finner du HER
-mine smoothis er tykke og må spises med skje,
det er viktig å tygge maten,
samt at det er viktig å få i seg fett som hjelper kroppen å bli kvitt uønsket fett :-)

Min frokost:
-en time før frokost 1-2 glass med Kombucha-mer om det HER
-1 ts linolje med sitronsaft for smaken, omega 3 :-)
- sunn smoothie til frokost og en kaffe til slutt ;-)


Hos meg går det mye i egg til lunsj,
det er bare sååå godt og blir ikke lei det :-)
-heldigvis kan vi spise lunsj hjemme...
Prøver å legge til et maksimum med rå grønnsaker som:
agurk, paprika, endivier samt 2 ss melkesyregjærede grønnsaker:
les HER hvorfor.
Videre har jeg forskjellige grønnsaker i panna med egg som:
brokkoli, blomkål, rødbet, løk, gresskar etc
Noen ganger blir det en tynn baconskive og ost,
mye oftere ett fiskepålegg :-)
-resultatet er som oftest at det ikke er plass til brødbiten og ei heller yoghurt til dessert...


Skal du ha i deg minst 5 grønnsaker om dagen,
 er det ett minimum med 1 til frokost og 2 til lunsj.
-mitt mål er 5 grønnsaker + eventuelt frukt ;-)
-med ovennevnte forslag har du 2 i frokosten og 3 i lunsjen.




...så var det middagene...

-alle middager begynner med en liten grønn salat,
velg salater som holder seg godt som endivier, isbegssalat og romansalat.
Tilsett det du måtte ha og mengde i forhold til hvor mye hovedrett du har.
Minst to ganger i uken tilsetter du belgfrukter som linser, kikerter etc.
Samt 2 ss melkesyregjærede grønnsaker til alle, 
de ordner opp i fordøyelsessystemet deres.

-Det er lov å avslutte middagen med en ostebit og/eller yoghurt.

-Selvfølgelig bør man drikke ett glass rødvin til maten ;-)

- Det er obligatorisk å spise opp det man har tatt til seg og rydde bort etter seg, selvfølgelig fjernes matrester med servietten før du kaster den, så mamma slipper å rense filteret i oppvaskmaskinen ;-)


 
Lørdag
Chili Paëlla med kanin-kylling
Oppskrift HER





 
Søndag
Fin dag til å lage hjemmelaget ferdigmat og boksmat ;-)
Fiskeboller + koke kraft finner du HER,
også lager du ett par fiskepuddinger i samme slengen :-)



Til middag blir det selvfølgelig Fiskeboller i Rekesaus,
og lager du en ekstra stor porsjon,
har du en ferdig middag til neste uke ;-)
(bruk skallet fra gambas'n i paëllan til kraftkoking)
Husk grønnsaker, gjerne som erstatning for poteter og pasta...


Mandag
Suppe  på gresskar, fritt frem med kjøtt i eller ikke :-)
Gresskar er sunt og det er sesong, har du ett stort i kan du ovnsbake gresskarbiter så du har til senere, supper, gryter eller kaker ;-)
Husk å ta vare på frøene som er næringsrike og fint snaks :-)


 
Tirsdag
Etter suppe og fiskeboller er det på tide å glede de yngste:
KFC, en litt sunnere variant finner du HER
og husk at du kan erstatte Pommes Frites med ovnstekte grønnsakstaver av alt fra gresskar, gulrøtter til rødbeter og sellerirot.


Onsdag
-lag gjerne en ekstra til fryseren når du er i gang,
fryses ned ustekt...
Lag sausen med mais eller potetmel eller bruk creme fraiche for å unngå gluten i hvetemelet ;-) Rør gjerne inn noen egg...



Torsdag
På tide å bruke rester eller en ferdigmiddag fra forrige helg ;-)
Hos oss blir det DENNE Pinnekjøttcassoulet'n fra fryseren.


Fredag
31. januar starter det Kinesiske Nyåret, hestenes år i år :-)
Helt nye kinesiske oppskrifter kommer på bloggen så klart,
HER finner dere eksisterende forslag til kinesisk mat,
forøvrig varer feiringen en hel uke :-)

Ukens dessert:

Hva med en Solkake for å ferje at solen snur :-)




Ukens bakst:
På tide med litt brødbaking,
jeg baker med surdeig for tiden
-kommer snart på bloggen ;-)
Så lenge har dere DETTE grove brødet, ikke helt glutenfritt,
men det er bare å bytte ut med det du foretrekker,
 havre og mandler skulle være greit også for de med glutenallergi.




  Glem alt om slanking og å komme i form,

bestem deg heller for at nå
 (hvis du ikke allerede er der) 
skal det spises så sunt og fornuftig som mulig ;-)

Ikke noe vits i å å begynne slankekur etter slankekur,
glem det og innfør gode vaner for alltid,
med rom for gode smaker hele uken :-)
Les HER for innledningen til dette innlegget.

Ukesmenyen min legger vekt på:

-lavt inntak av karbohydrater som sukker og korn...
-nesten glutenfritt...
-lite eller ikke noen usunne fettkilder...
-mye grønnsaker og ikke minst grønnsaker istedetfor potet og pasta...
-smør, ost og yoghurt istedetfor melk...
-vann, kombucha og vannkefir som drikke...
-kaffe uten sukker og melk og mørk sjokolade, helst hjemmelaget...
-minst 5 om dagen, helst 7-8...
-så naturlig mat som mulig, hjemmelaget...
-ikke alle tåler like mye av de samme matkildene, blodtypedietten... 

-du må selvfølgelig ikke begynne på lørdag, 
men jeg baserer meg på en handledag i uken, det sparer tid, 
bensin og jeg handler mindre unødvendige fristelser ;-)

Ønsker dere alle en supersunn uke :-)


En enkel måte å følge bloggen på er å like oss på Facebook :
 -alle nye innlegg blir satt opp der...
I tilegg blir jeg veldig glad for alle nye liker ;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)