Ukesmeny nr 3 januar
Planlegging av frokost og lunsj er like viktig som middagsplanlegging.
Her er noen bilder til inspirasjon:
Grønn spinatsmoothie finner du HER
Rød Rødbetsmoothie finner du HER
-mine smoothis er tykke og må spises med skje,
det er viktig å tygge maten,
samt at det er viktig å få i seg fett som hjelper kroppen å bli kvitt uønsket fett :-)
Min frokost:
-en time før frokost 1-2 glass med Kombucha-mer om det HER
-1 ts linolje med sitronsaft for smaken, omega 3 :-)
- sunn smoothie til frokost og en kaffe til slutt ;-)
Hos meg går det mye i egg til lunsj,
det er bare sååå godt og blir ikke lei det :-)
-heldigvis kan vi spise lunsj hjemme...
Prøver å legge til et maksimum med rå grønnsaker som:
agurk, paprika, endivier samt 2 ss melkesyregjærede grønnsaker:
les HER hvorfor.
Videre har jeg forskjellige grønnsaker i panna med egg som:
brokkoli, blomkål, rødbet, løk, gresskar etc
Noen ganger blir det en tynn baconskive og ost,
mye oftere ett fiskepålegg :-)
-resultatet er som oftest at det ikke er plass til brødbiten og ei heller yoghurt til dessert...
Skal du ha i deg minst 5 grønnsaker om dagen,
er det ett minimum med 1 til frokost og 2 til lunsj.
-mitt mål er 5 grønnsaker + eventuelt frukt ;-)
-med ovennevnte forslag har du 2 i frokosten og 3 i lunsjen.
...så var det middagene...
-alle middager begynner med en liten grønn salat,
velg salater som holder seg godt som endivier, isbegssalat og romansalat.
Tilsett det du måtte ha og mengde i forhold til hvor mye hovedrett du har.
Minst to ganger i uken tilsetter du belgfrukter som linser, kikerter etc.
Samt 2 ss melkesyregjærede grønnsaker til alle,
de ordner opp i fordøyelsessystemet deres.
Samt 2 ss melkesyregjærede grønnsaker til alle,
de ordner opp i fordøyelsessystemet deres.
-Det er lov å avslutte middagen med en ostebit og/eller yoghurt.
-Selvfølgelig bør man drikke ett glass rødvin til maten ;-)
-Selvfølgelig bør man drikke ett glass rødvin til maten ;-)
-
Det er obligatorisk å spise opp det man har tatt til seg og rydde bort
etter seg, selvfølgelig fjernes matrester med servietten før du kaster
den, så mamma slipper å rense filteret i oppvaskmaskinen ;-)
Fiskeboller + koke kraft finner du HER,
også lager du ett par fiskepuddinger i samme slengen :-)
Til middag blir det selvfølgelig Fiskeboller i Rekesaus,
og lager du en ekstra stor porsjon,
har du en ferdig middag til neste uke ;-)
(bruk skallet fra gambas'n i paëllan til kraftkoking)
Husk grønnsaker, gjerne som erstatning for poteter og pasta...
også lager du ett par fiskepuddinger i samme slengen :-)
Til middag blir det selvfølgelig Fiskeboller i Rekesaus,
og lager du en ekstra stor porsjon,
har du en ferdig middag til neste uke ;-)
(bruk skallet fra gambas'n i paëllan til kraftkoking)
Husk grønnsaker, gjerne som erstatning for poteter og pasta...
Mandag
Suppe på gresskar, fritt frem med kjøtt i eller ikke :-)
Gresskar er sunt og det er sesong, har du ett stort i kan du ovnsbake gresskarbiter så du har til senere, supper, gryter eller kaker ;-)
Husk å ta vare på frøene som er næringsrike og fint snaks :-)
Gresskar er sunt og det er sesong, har du ett stort i kan du ovnsbake gresskarbiter så du har til senere, supper, gryter eller kaker ;-)
Husk å ta vare på frøene som er næringsrike og fint snaks :-)
Etter suppe og fiskeboller er det på tide å glede de yngste:
KFC, en litt sunnere variant finner du HER
og husk at du kan erstatte Pommes Frites med ovnstekte grønnsakstaver av alt fra gresskar, gulrøtter til rødbeter og sellerirot.
KFC, en litt sunnere variant finner du HER
og husk at du kan erstatte Pommes Frites med ovnstekte grønnsakstaver av alt fra gresskar, gulrøtter til rødbeter og sellerirot.
-lag gjerne en ekstra til fryseren når du er i gang,
fryses ned ustekt...
Lag sausen med mais eller potetmel eller bruk creme fraiche for å unngå gluten i hvetemelet ;-) Rør gjerne inn noen egg...
Torsdag
På tide å bruke rester eller en ferdigmiddag fra forrige helg ;-)
Hos oss blir det DENNE Pinnekjøttcassoulet'n fra fryseren.
Hos oss blir det DENNE Pinnekjøttcassoulet'n fra fryseren.
Helt nye kinesiske oppskrifter kommer på bloggen så klart,
HER finner dere eksisterende forslag til kinesisk mat,
forøvrig varer feiringen en hel uke :-)
Ukens dessert:
Ukens bakst:
På tide med litt brødbaking,
jeg baker med surdeig for tiden
-kommer snart på bloggen ;-)
Så lenge har dere DETTE grove brødet, ikke helt glutenfritt,
men det er bare å bytte ut med det du foretrekker,
havre og mandler skulle være greit også for de med glutenallergi.
Glem alt om slanking og å komme i form,
bestem deg heller for at nå
(hvis du ikke allerede er der)
skal det spises så sunt og fornuftig som mulig ;-)
Ikke noe vits i å å begynne slankekur etter slankekur,
glem det og innfør gode vaner for alltid,
med rom for gode smaker hele uken :-)
Les HER for innledningen til dette innlegget.
Ukesmenyen min legger vekt på:
-lavt inntak av karbohydrater som sukker og korn...
-nesten glutenfritt...
-nesten glutenfritt...
-lite eller ikke noen usunne fettkilder...
-mye grønnsaker og ikke minst grønnsaker istedetfor potet og pasta...
-smør, ost og yoghurt istedetfor melk...
-vann, kombucha og vannkefir som drikke...
-kaffe uten sukker og melk og mørk sjokolade, helst hjemmelaget...
-minst 5 om dagen, helst 7-8...
-så naturlig mat som mulig, hjemmelaget...
-ikke alle tåler like mye av de samme matkildene, blodtypedietten...
-du må selvfølgelig ikke begynne på lørdag,
men jeg baserer meg på en handledag i uken, det sparer tid,
bensin og jeg handler mindre unødvendige fristelser ;-)
Ønsker dere alle en supersunn uke :-)
En enkel måte å følge bloggen på er å like oss på
Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
I tilegg blir jeg veldig glad for alle nye liker ;-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
...til stor glede for bloggforfatteren :-)