Garam Masala krydder bør man ha i skapet hvis man liker Indisk mat,
men hva når man trodde man hadde ups....
Ikke noe problem, det er alltid en løsning ikke så langt unna i disse datatider ;-)
Forunderlig nok så består garam masala av de samme krydderne som man bruker i Indiske oppskrifter,
men enda mer forunderlig så blir det ikke det samme om man bare har i mer, snålt ...
(forøvrig lages garam masala forskjellig i alle familier som så mange andre oppskrifter)
Jeg fant også en forklaring på forskjellen mellom masala-madrass og de forskjellige rettene, men det får vi ta en annen gang ;-)
Garam Masala
4 ss koriander frø
1 ss cumin frø
1 ss pepperkorn
1 ts svarte kardemommefrø
1 ts nellikspiker
2 ts malt cumin
2 ts malt ingefær
2 ts gurkemeie
1/2 ts malt kanel
(du kan også tilsette fenugrec og sennepsfrø)
Frøene skal grilles i varm stekepanne ca 30 sekunder,
gjerne litt lenger men de skal ikke brenne,
når de begynner å hoppe er de ferdige...
Knus de grillede frøene i en morter og bland inn de malte krydderne...
Må kjøles helt ned før blandingen kan oppbevares i en tett boks.
Brukes i Indiske oppskrifter og kan strøs på ferdige ndiske retter.
Kjempemoro å lage egne krydderblandinger :-)
Krydderet kan f.eks. brukes i disse oppskriftene:
.
En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)
I tilegg blir jeg veldig
glad og inspirert
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)
glad og inspirert
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
...til stor glede for bloggforfatteren :-)