6. juli 2014

Ugress-stuing

Når man har luket og tynnet i kjøkkenhagen,
har man en flott salat,
men noen ganger er det for mye til bare salat ;-)

Da var en flott stuing løsningen,
kjempefint tilbehør til både kjøtt og fisk og ikke minst sunt :-)



Stuing av ville vekster

mål per person:

Ca 100-150 g ville vekster og fra kjøkkenhagen, f.eks:

Meldestokk, vassarve, portulakk, ryllikblader, brennesle m.fl.
Spinat, reddikspirer, agurkurt, ringblomstblader,  urter m.fl.

litt ghee-smør
1/2 dl Fløte gjerne laget av havre eller nøtter
dvs laktosefri
1 eggeplomme
salt,pepper

Varm ghee i en kjele mens du kutter opp alt det grønne,
has deretter i kjelen.
Rør godt og la steke noen minutter,
mens du rører av og til.
Sett på lokket imellom røringene så de damper mer enn de steker.

Når de er falt sammen har du i fløte og varmer opp,
du kan nå godt la det stå og varme opp før servering hvis du liker å forberede på forhånd.
smak til med salt og pepper og rør inn eggeplommene rett før du serverer.


Håper du nå ble inspirert til å ta en tur ut og lete etter spiselige vekster 
og lage noe overraskende til helgens venne- eller familiemiddag ;-)

Dette må jo foresten være sommerens beste grilltilbehør for de som liker å være ute i naturen.

Bon Appétit :-)

Restene kan blandes med litt nøtter og varmes til frokost  neste dag.





En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)
I tilegg blir jeg veldig
 glad og inspirert 
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)


.

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Kjempegodt!
      Lagde en ny versjon i går med sitronsaus, anbefaler å prøve :-)

      Slett

...til stor glede for bloggforfatteren :-)