Hva står øverst på ønskelisten når man skal skeie ut med litt gluten-mat ?
Det er selvfølgelig bløtkake,
men det ble Pizza ,
hjemmelaget Italiensk Pizza,
stekt på jernplate mmmm...
Den kan toppes med hva som helst ,
det er bare kjempegodt !!!
(at det tar to uker å komme i form igjen får en bare leve med :-P )
Her er min anbefaling på pizzadeig, den er nå testet flere ganger og slår ikke feil,
like god etter nedfrysning er den også,
så ingen grunn til å lage mindre porsjon...
I oppskriften står det gjær,
men siden jeg ikke lenger har det i hus brukte jeg vannkefir istedet for vann,
blir tilsvarende surdeig :-)
For hånd:
Deigen skal være ganske tørr, hvis ikke tilsetter du mer mel.
Pizzasaus
7 dl tomatsaus
3 ss sukker
5 ss eddik
salt, pepper og oregano
Kokes opp...
Fyllet til bursdagsfesten ...
(gratulerer med 16 års-dagen Philip)
...ble tomatsaus, skinke og ost.
Deretter ble det noen utgaver med litt ugress
(portulakk og 'husker ikke :-(
Det ble også noen utgaver med Chorico pølse, chevre
samt en spennnende lanpannepizza med rips i tomatsausen og løvetann,
som du kan lese om HER
Pizzaene stekes på Pizzasten eller jernplate,
stekebrett hvis du ikke har ;-)
ca 3-5 minutter på høyeste temperatur og varmluft.
Du kan også grille Pizza,
men i mangel av uteplass og grill får jeg ikke testet det ;-)
Bon Appétit :-)
.
Det er selvfølgelig bløtkake,
men det ble Pizza ,
hjemmelaget Italiensk Pizza,
stekt på jernplate mmmm...
Den kan toppes med hva som helst ,
det er bare kjempegodt !!!
(at det tar to uker å komme i form igjen får en bare leve med :-P )
Her er min anbefaling på pizzadeig, den er nå testet flere ganger og slår ikke feil,
like god etter nedfrysning er den også,
så ingen grunn til å lage mindre porsjon...
I oppskriften står det gjær,
men siden jeg ikke lenger har det i hus brukte jeg vannkefir istedet for vann,
blir tilsvarende surdeig :-)
Pizza deig
(til ca 16 små tynne pizzaer)
15 dl /900 gram mel
1 pk gjær fersk/tørr
1 ss salt
1 ss sukker
4,5 dl vann
1 dl olivenolje
I maskin:
Ha det våte (kaldt) i en kjøkkenmaskin og tilsett det tørre, elt deigen minst 10 minutter.
For hånd:
Ha det tørre i en bolle (eller på bordet) lag en grop i midten og hell i det våte, bland alt godt sammen og elt i 10 minutter.
Deigen skal være ganske tørr, hvis ikke tilsetter du mer mel.
Sett deigen kjølig (kjøleskap) til den skal brukes, minst en time men gjerne opptil fire dager, pass på å ha stor bolle med lokk, da den hever ganske mye.
Hvis du ikke skal bruke den (eller deler av den) i løpet av 4 dager kan den fryses ned.
Deigen deles i 16 biter, oppbevar i kjøleskapet de som skal brukes og pakk inn de andre hver for seg og legg i fryseren.
Pizzadeig-oppskriften fant jeg hos namnamnansen HER.
Pizzasaus
7 dl tomatsaus
3 ss sukker
5 ss eddik
salt, pepper og oregano
Kokes opp...
(gratulerer med 16 års-dagen Philip)
...ble tomatsaus, skinke og ost.
Deretter ble det noen utgaver med litt ugress
(portulakk og 'husker ikke :-(
Det ble også noen utgaver med Chorico pølse, chevre
samt en spennnende lanpannepizza med rips i tomatsausen og løvetann,
som du kan lese om HER
Pizzaene stekes på Pizzasten eller jernplate,
stekebrett hvis du ikke har ;-)
ca 3-5 minutter på høyeste temperatur og varmluft.
Du kan også grille Pizza,
men i mangel av uteplass og grill får jeg ikke testet det ;-)
Bon Appétit :-)
.
En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)
I tilegg blir jeg veldig
glad og inspirert
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)
.
glad og inspirert
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)
.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
...til stor glede for bloggforfatteren :-)