12. juli 2014

Svin, Bær og Grønne blader - madbloggerudfordringen #3

Hva kan nå det bli ? hihi
Det er madbloggerudfordringen i Danmark som gir slike morsomme oppdrag ;-)



For det første må man jo finne ingrediensene dog bare tre men det er nå ganske fritt valg for alle tre!

Svin, ja det må jo bli kjøtt, men vi har jo alt fra kokt skinke til koteletter og bacon, eller hvofor ikke spekepølser...

Bær, vi er midt i sesongen for bær i hagen så valget står minst imellom jordbær, bringbær, rips og solbær...

Grønne blader, bare i gruppen salat er det vel 100 forskjellige, videre er jo jeg opptatt av de ville grønne plantene så selv uten planlegging burde det være muligheter ;-)

Må innrømme at det ikke er ofte jeg bruker bær sammen med kjøtt,
dog har jeg brukt en del solbærsaft til marinering og saus,
samt at det ble hamburger med jordbærsaus for litt siden...

... denne gangen blir det ripsmarinert svinekjøtt i grønne blader,
ett forsøk på å etterligne favorittretten min på en vietnamesisk restaurant i Oslo i 90-åra...
...såååå lenge siden, og aner ikke hva den eventuelt heter ;-)

Ripsmarinert svinekjøtt i grønn forkledning

200 g svinefilet
4 dl rips
1/2 dl sitron
1 dl vann
1/4 ts pepper
1/2 ts cumin

grønne store blader
litt hel cumin
salt

Saus til dipp:
1 dl soyasaus
3 fedd hvitløk
1 liten rød chili
1 ss brunt sukker

noen bær til pynt

Kok opp bær, sitron, vann og krydder.
Skjær svinekjøttet i små biter.
Ha bitene i gryta og bland godt, kok opp og slå av varmen.
La stå 2-3 timer og marinere seg.



Blader som kunne brukes og var i sesong ble:
Blette, bourache, løvetann, brennesle, solbær, fiken...

Vask bladene, ihvertfall hvis du bruker brennesle ;-)
Ta ett og ett blad og rull inn en bit svinekjøtt,
legg de på ett stekebrett,
bruk gjerne en tannstikker til å holde bladet på plass
 hvis du skal servere de som tapas - aperitif...
Dryss litt cumin og salt over.







Stekes i ovnen i   15 minutter på 180 grader.




serveres som en rett på tapasbordet, som forrett, som hovedrett med tilbehør etc.









Lykke til :-)
.

En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)
I tilegg blir jeg veldig
 glad og inspirert 
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)


.




2 kommentarer:

...til stor glede for bloggforfatteren :-)