7. juli 2014

Scoby Bringbær Gelegodteri

Lager du Kombucha og lurer på hva du kan bruke bebisene til ?
...eller kanskje du burde begynne med kombucha så du kan lage disse hihi



På bloggen Tradisjonskost finner man mye spennende og nyttig,
bl.a. fant jeg en oppskrift på Scobygeler,
hos meg ble det Scobydoo's

HER finner du innlegget hos Tradisjonskost som ga meg ideen.







Scoby Bringbær-Gele-scobydoo

Du trenger.
4-6 scobyer av lik tykkelse
1 dl bringbær(frosne)
1 dl brunt sukker
1-2 dl kombucha

Begynn med å skjære opp scoby'ene,
avlange biter eller firkantet,
tynne -tykke, gjør som du vil,
men lag dem nogenlunde like.

Ha 1/4 av sukker-bringbær i bunnen av ett glass.
ha 1/3 av scobybitene, deretter 1/4 sukker, bringbær osv til alt er i glasset.
Hell over kombucha til det akkurat dekker.

La det stå og marinere 1-3 dager ettersom hvor syrlige du vil ha dem,
her ble det 3 dager ;-)

Fisk opp eller sil av scoby bitene.


Legg gelebitene utover ett stekebrett dekt med bakepapir.
sett brettet i ovnen på 50/60 grader, med litt gløtt på døra.

Jeg lot mine stå i 4 timer,
men dette avhenger veldig av tykkelsen på bitene så ta en smaksprøve med jevne mellomrom.

De som ble servert til ungdommen fikk ett lite dryss med sukker på seg :-)






Alle syntes de var gode,
men jentene ble litt skeptiske når de skjønte det var bebisene mine
ups...



(bringbær-kombuchaen kan du lage bringbær-eddik av,
bare legg en scoby på toppen og la stå noen uker :-)



Takk til Tradisjonskost som deler de gode ideene :-)
.

En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)
I tilegg blir jeg veldig
 glad og inspirert 
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)



2 kommentarer:

  1. Så spennende kombinasjon :) :)
    Hyggelig å være til inspirasjon, og enda hyggeligere å hente ny inspirasjon tilbake!!

    SvarSlett

...til stor glede for bloggforfatteren :-)