14. Juli er Fransk Nasjonaldag og du finner derfor en festmeny i denne ukesmenyen,
som du selvfølgelig kan ha på søndag,
her er det rom for justeringer ;-)
Spis rent og naturlig :-)
som du selvfølgelig kan ha på søndag,
her er det rom for justeringer ;-)
Spis rent og naturlig :-)
dvs. å spise kun det du ser hva er!
Naturlig mat er enkelt, sunt og godt ;-)
Hvis du ikke vil spise helt Paleo-lavkarbo,
er det bare å legge til
melkeprodukter, pasta, ris og poteter etc.
for en helt vanlig diett ;-)
er det bare å legge til
melkeprodukter, pasta, ris og poteter etc.
for en helt vanlig diett ;-)
De fleste middager er under 30 minutter, eller 10...
-i mangel av bål på kjøkkenet bruker vi stekeovn ;-)
Har du grillmuligheter, benytt sjangsen!
Har du grillmuligheter, benytt sjangsen!
Ukens meny:
Lørdag
Hva med DENNE ville stuingen som tilbehør til grillmaten.
HER finner du resten av grillforslagene på bloggen.
Mandag og 14 Juli, Frankrikes Nasjonaldag
Aperitif og snacks innleder denne festdagen,
prøv DISSE friterte sunne squash chips'.
Nasjonaldag krever en god nasjonalrett og da velger jeg
Canard à l'orange, And i Appelsinsaus som du finner HER
Aspargesbønner fra hagen passer perfekt til ;-)
Selvfølgelig med en super Salat først, servert med fransk vinaigrett,
som du finner HER.
Det er dagen hvor man skeier ut litt,
så nyt ett godt ostefat.
En Nasjonaldag krever en kjempeflott kake,
og hva passer vel bedre i dag enn den franske Fraisier,
den gluten og melke-frie varianten finner du HER
Quiche er lett og fin sommermat, servert med en (tomat)salat.
Lag f.eks. DENNE spinat, purre og bacon og kutt gjerne ut paiskallet for en Paleo-versjon.
Torsdag:
Sommerferie og ungene lurer på hva de kan gjøre,
ta de med og lag KFC kylling, hvordan ser du HER.
Server med masse grønt.
Fredag:
Laks og agurksalat med grønnsaker eller nypoteter og rømme,
må være super sommermat verdig fredagskos ;-)
HER finner du min variant.
Hva med DENNE ville stuingen som tilbehør til grillmaten.
HER finner du resten av grillforslagene på bloggen.
Søndag
Familie middag,
og denne uken prøver vi oss på fisk ;-)
og med DENNE panerte fisken med litt gulrot og resten av viltstuingen,
kan det ikke slå feil, alle liker fisk ;-)og denne uken prøver vi oss på fisk ;-)
og med DENNE panerte fisken med litt gulrot og resten av viltstuingen,
Mandag og 14 Juli, Frankrikes Nasjonaldag
Aperitif og snacks innleder denne festdagen,
prøv DISSE friterte sunne squash chips'.
Nasjonaldag krever en god nasjonalrett og da velger jeg
Canard à l'orange, And i Appelsinsaus som du finner HER
Aspargesbønner fra hagen passer perfekt til ;-)
Selvfølgelig med en super Salat først, servert med fransk vinaigrett,
som du finner HER.
Det er dagen hvor man skeier ut litt,
så nyt ett godt ostefat.
En Nasjonaldag krever en kjempeflott kake,
og hva passer vel bedre i dag enn den franske Fraisier,
den gluten og melke-frie varianten finner du HER
Tirsdag:
Quiche er lett og fin sommermat, servert med en (tomat)salat.
Lag f.eks. DENNE spinat, purre og bacon og kutt gjerne ut paiskallet for en Paleo-versjon.
Onsdag:
Tomatfisk (gjerne hjemmelaget) er også veldig godt varmt,
eller server den kald med ett egg og salat og du har en lett sommermiddag.
Inspirasjon HER
eller server den kald med ett egg og salat og du har en lett sommermiddag.
Inspirasjon HER
Sommerferie og ungene lurer på hva de kan gjøre,
ta de med og lag KFC kylling, hvordan ser du HER.
Server med masse grønt.
Fredag:
Laks og agurksalat med grønnsaker eller nypoteter og rømme,
må være super sommermat verdig fredagskos ;-)
HER finner du min variant.
Frokost-tips
Middagsrester er kjempebra til frokost,
bare og varme opp, tilsett ett egg hvis det ikke er nok ;-)
...og har man ikke nok rester kan man jo lage noe som holder i flere dager,
som f.eks. suppene og kraft som vi lagde i vinter...
bare og varme opp, tilsett ett egg hvis det ikke er nok ;-)
...og har man ikke nok rester kan man jo lage noe som holder i flere dager,
som f.eks. suppene og kraft som vi lagde i vinter...
Lunsj-tips
Til Lunsj foreslår jeg masse grønt, egg og fisk eller kjøtt.
Masse salat og grønt fra hagen nå på sommeren.
Ofte er kjøttdelen lever eller blodpølse som her:
og kombucha i mellom måltidene.
Prøv gjerne en liten vri på kombucha'n med DENNE bringbærvarianten.
særlig er det blomster som er på menyen ved siden av Portulakk.
-ikke glem brennesle, vassarve, løvetann, kløver...
Se HER for flere spiselige vekster...
Salat, stuing, supper...
Ukens Dessert
Sommer og tid for kalde desserter,
DENNE superenkle Bringbærisen med Pistasjnøtter er kjempegod.
Fakta om Paleo og mine erfaringer,
kan du lese mer om HER.
Nye bilder og tips fra kjøkkenhagen,
kommer på bloggen i løpet av helgen.
Bilder fra hagen 3. July kan du se HER
Ha en flott uke :-)
.
En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)
I tilegg blir jeg veldig
glad og inspirert
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)
.
glad og inspirert
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)
.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
...til stor glede for bloggforfatteren :-)