Sommer og sol er tid for sylting og safting :-)
Syltetøyet er laget med vanlig sukker,
men anbefaler og bruke andre sukkerkilder som
f.eks. Bjerkesukker eller kokosblomstsukker.
Syltetøyet er laget av aprikoser,
men du må gjerne bruke plommer, ferskener eller nektariner,
eller hvorfor ikke en blanding.
Aprikossyltetøy med Ingefær og Lime
500 g Aprikoser (uten sten)
250 g sukker
1 lime
2 ts revet ingefær
Vask og fjern stenene i aprikosene,
skjær i terninger.
Vask og riv skallet på limen,
press safta ut.
Ha alle ingredienser i en kjele,
la helst stå over natten,
kok opp og la koke til det tykner.
Bruker du en sukkererstatning kan det bli tynnere enn du ønsker,
en god løsning er da og bruke litt agar-agar,
derimot hvet jeg ikke om det gjør noe med holdbarheten...
Jeg lar det heller være litt tynnere :-)
Hvis du vil ha et tykt gammeldags syltetøy må du doble sukkerinnholdet :-p
Steriliser syltetøyglassene og lokkene i kokende vann.
Fyll sytetøy opp til randen,
sett på lokkene og snu glassene på hodet.
La de stå slik i minst 24 timer så er glassene tette og kan lagres kjølig på vanlig måte.
Fortsatt God Sommer :-)
.
Syltetøyet er laget med vanlig sukker,
men anbefaler og bruke andre sukkerkilder som
f.eks. Bjerkesukker eller kokosblomstsukker.
Syltetøyet er laget av aprikoser,
men du må gjerne bruke plommer, ferskener eller nektariner,
eller hvorfor ikke en blanding.
Aprikossyltetøy med Ingefær og Lime
500 g Aprikoser (uten sten)
250 g sukker
1 lime
2 ts revet ingefær
Vask og fjern stenene i aprikosene,
skjær i terninger.
Vask og riv skallet på limen,
press safta ut.
Ha alle ingredienser i en kjele,
la helst stå over natten,
kok opp og la koke til det tykner.
Bruker du en sukkererstatning kan det bli tynnere enn du ønsker,
en god løsning er da og bruke litt agar-agar,
derimot hvet jeg ikke om det gjør noe med holdbarheten...
Jeg lar det heller være litt tynnere :-)
Hvis du vil ha et tykt gammeldags syltetøy må du doble sukkerinnholdet :-p
Steriliser syltetøyglassene og lokkene i kokende vann.
Fyll sytetøy opp til randen,
sett på lokkene og snu glassene på hodet.
La de stå slik i minst 24 timer så er glassene tette og kan lagres kjølig på vanlig måte.
Fortsatt God Sommer :-)
.
En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)
I tilegg blir jeg veldig
glad og inspirert
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)
.
glad og inspirert
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)
.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
...til stor glede for bloggforfatteren :-)