30. aug. 2014

Superrask ukemeny, uke 36

Fortsatt travelt med oppstart etter ferien,
 skolen har begynt å greier,
så vi fortsetter med enn sunn og ukomplisert meny for uken som kommer ;-)

-ta handlinga i ro og fred på lørdag og du kan gjøre andre ting resten av uken :-)

Spis rent og naturlig :-)
dvs. å spise kun det du ser hva er!

 Naturlig mat er enkelt, sunt og godt ;-)



Menyforslaget passer til paleo og lavkarbo diett,
det vil si at det også er fornuftig mat for de med Diabetes.


Hvis du ikke vil spise helt Paleo-lavkarbo,
 er det bare å legge til
melkeprodukter, pasta, ris og poteter etc.
 for en helt vanlig diett ;-)

De fleste  middager er under 30 minutter, eller 10...
-i mangel av bål på kjøkkenet bruker vi stekeovn ;-)
Har du grillmuligheter, benytt sjangsen!


Ukens meny:

Lørdag

Grillmat på lørdager eller bruk stekeovnen hvis grillen er ryddet bort.
Her blir det vilt på grillen som HER







Søndag

Denne søndagen blir det fisk,
 villlaks som er pakket i bacon, godt krydret med urter osv.
Servert med grønne bønner.




Mandag:

Fisk igjen ;-) kan man ha kjøtt to dager på rad kan man også ha fisk :-D
Lages på enkleste og raskeste måte,
vask og del opp valgte grønnsaker,
her er det grønne bønner og gulrøtter,
varm litt ghee i stekepanna,
la småputre 5 minutter under lokk,
ha i kokosmelk (valgfritt)
legg fiskefiletene oppå (sei) og la fortsette putringen i 2 minutter,
slå av varmen , men la stå med lokket på.
Når bordet er dekket er det bare å spise, ikke glem litt salt og pepper og eventuelt mer ghee.




Tirsdag:

Jeg er eggoman og får jeg ikke egg til lunsj så må jeg ha de til middag,
og da gjerne som omelett...
...det er høst og tid for sopp og soppomelett ...
-med litt spekeskinke :-)







Onsdag:

En Nice salat er kjemegodt,
og du kan selvfølgelig lage den innholdsrik nok til en hovedrett,
også slipper du å lage salat til forrett ;-)
Nice salat finner du HER



Torsdag:

Lammekoteletter med grønnsaker.
Enklest steker du kotelettene og når de er snudd,
tilsetter du grønnsaker i biter og steker videre noen minutter til de er som du vil ha dem.
Pepre, salte og krydre med du liker.





Fredag:

En fiskepizza med fiskebunn og helt uten deig og gluten er populær fredagsmat.
Se HER hvordan det gjøres.




Frokost-tips

Frokosttipset mitt fra nå av (?) er å droppe frokosten,
ta en kopp kaffe og drikk vann,
eller kombucha og Vannkefir som jeg gjør.
Det kommer selvfølgelig en forklaring på dette når kveldene blir lengre,
men det hjelper på de siste to standhaftige kiloene ;-)
-og energien er på topp hele formiddagen ...



Lunsj-tips

Til Lunsj foreslår jeg  masse grønt, egg og fisk eller kjøtt.
Masse salat og grønt fra hagen nå på sommeren,
gjerne rå - ukokt.
Ofte er kjøttdelen lever eller blodpølse som her:






Jeg drikker Vannkefir før og til måltidene,


 og kombucha i mellom måltidene,
spesielt som frokost på tom mage det er da den gjør mest nytte.

Anbefaler å teste med Bringbær,
både kombucha og Vannkefir blir sinnsykt godt !




Sommeren er her og det betyr at det er mindre spiselige blader og mer spiselige blomster,
samt at bær og frukt er i høysesong.

Se HER for  spiselige vekster...





Middagene er raske men de begynner alltid med en salat:
og ikke overraskende er det tomatsalat som gjelder om dagen,
de grønne salathodene synes det er varmt og har litt vanskelig for å bli ferdige,
noen blader her og der...
...men tomatene som har begynt å modnes er utrolig gode og saftige,

Den siste tiden er det blitt mye Gaspachio av friske grønnsaker fra hagen :-)





SLIK lager jeg raskt en vinaigrette som holder til flere dager.

HER finner du min grønne lukesalat ;-)



Ukens Dessert 


Ferske gulrøtter må bli til gulrotkake,
og da DENNE Raw utgaven, kjempegodt :-)



Handleliste-sjekkliste:

Kjøtt til grilling
lever og blodpølse til lunsj
lammekoteletter (eller svin) 
4 fiskemiddager: sei-laksefilet-torsk
tunfisk (fersk eller boks)
spekemat, bacon

maaange egg ;-)

brokkoli
gulrøtter
grønne bønner
squash
aubergin
paprika
tomat
salat
løk
sitron


kokosmelk
havremelk (mandelmelk)
oliven
(ost)havsalt
olivenolje
eddik
smør-ghee
kokosolje
nøtter
rosiner etc

MELKESYREGJÆRING

Grønnsakshagen har overflod av diverse grønnsaker og det er på tide å konservere disse for de lange vintermånedene hvor de ikke er å finne ferske i hagen :-)

Jeg har tidligere kokt og lagd forskjellige tomatsauser, ratatouille etc.

I år skal det for det meste Melkesyregjæres,
for en utrolig flott måte å konservere mat på,
hvordan har man kunne puttet den glemmeboken ???

Les HER om hvorfor og hvordan jeg melkesyegjærer,
og HER om melkesyregjæring av grønne bønner,
squash finner du også i slutten av Juli i menyen til venstre...








Fakta om Paleo og mine erfaringer, kan du lese mer om HER.



Ha en flott uke :-)



.

En enkel måte å følge bloggen på er å:

1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer

2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)

I tilegg blir jeg veldig glad og inspirert 
av alle nye følgere, G+ og liker...

På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)


.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)