Noen som ikke kjenner til samosas ?
Nei det tviler jeg på ;-)
...men kanskje ikke alle som har laget det,
så her kommer oppskriften ;-)
Samosa
Deig:
500 g mel
1,5 ts salt
5 ss ghee-klarert smør
2,2 dl vann
Fyll:
300 g kjøttdeig
2 ss ghee
2 løk, skjært i små biter
100 g erter - bønner
1 ts sennep
1 ss hvitløk
2 ss raspet ingefær
1 ts malt cumin-spisskumin
1 ss hel koriander, knust
1 ts curcuma
1/2 ts chili
1/2 ts pepper
1 ss garam masala
1 ts salt
1 kokt potet
Ghee eller oksefett til frityrsteking.
Bland deigen i kjøkkenmaskin,
hold igjen litt mel til å begynne med og tilsett nok til at du får en fast fin deig,
men ikke så mye at den blir umulig å jobbe med.
La stå kaldt mens du lager fyllet.
Stek kjøttdeigen i ghee, tilsett løk og erter og la putre i 5 minutter.
Tilsett resten av ingrediensene foruten potet.
Bland godt og la bli gjennomvarmt så krydrene blir godt fordelt og smakene blander seg.
Rør inn potetbitene, avkjøles.
Når alt er kaldt og du er klar til å steke samosa,
kan godt stå til dagen etter ;-)
Ta små biter av deigen og kjevle så flate som mulig,
har du pastamaskin er den perfekt til denne oppgaven.
Trykk ut sirkler med en bolle, diameter ca 10 cm.
Legg 2 ss fyll på den ene siden og brett rull sammen til ett kremmerhus og brett ned toppen så du har en tett trekant, sett til side mens du fortsetter å kjevle, fylle, brette...
Varm ghee-fett i en kjele - frityrkoker.
Stek ca 3 om gangen ettersom hvor stor kjele du bruker.
Ca 3 minutter på hver side til de har fått fin farge,
la dryppe av seg på kjøkkenpapir.
Serveres mens de enda er lunkne eller gi de en liten oppvarming under grillen.
Noen sitronbåter, løk i skiver...
.
Nei det tviler jeg på ;-)
...men kanskje ikke alle som har laget det,
så her kommer oppskriften ;-)
Samosa
Deig:
500 g mel
1,5 ts salt
5 ss ghee-klarert smør
2,2 dl vann
Fyll:
300 g kjøttdeig
2 ss ghee
2 løk, skjært i små biter
100 g erter - bønner
1 ts sennep
1 ss hvitløk
2 ss raspet ingefær
1 ts malt cumin-spisskumin
1 ss hel koriander, knust
1 ts curcuma
1/2 ts chili
1/2 ts pepper
1 ss garam masala
1 ts salt
1 kokt potet
Ghee eller oksefett til frityrsteking.
Bland deigen i kjøkkenmaskin,
hold igjen litt mel til å begynne med og tilsett nok til at du får en fast fin deig,
men ikke så mye at den blir umulig å jobbe med.
La stå kaldt mens du lager fyllet.
Stek kjøttdeigen i ghee, tilsett løk og erter og la putre i 5 minutter.
Tilsett resten av ingrediensene foruten potet.
Bland godt og la bli gjennomvarmt så krydrene blir godt fordelt og smakene blander seg.
Rør inn potetbitene, avkjøles.
Når alt er kaldt og du er klar til å steke samosa,
kan godt stå til dagen etter ;-)
Ta små biter av deigen og kjevle så flate som mulig,
har du pastamaskin er den perfekt til denne oppgaven.
Trykk ut sirkler med en bolle, diameter ca 10 cm.
Legg 2 ss fyll på den ene siden og brett rull sammen til ett kremmerhus og brett ned toppen så du har en tett trekant, sett til side mens du fortsetter å kjevle, fylle, brette...
Varm ghee-fett i en kjele - frityrkoker.
Stek ca 3 om gangen ettersom hvor stor kjele du bruker.
Ca 3 minutter på hver side til de har fått fin farge,
la dryppe av seg på kjøkkenpapir.
Serveres mens de enda er lunkne eller gi de en liten oppvarming under grillen.
Noen sitronbåter, løk i skiver...
.
En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)
I tilegg blir jeg veldig
glad og inspirert
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)
.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
...til stor glede for bloggforfatteren :-)