Nan brød er et must til en indisk middagsmeny,
men kan den erstatte den franske baguetten ?
For sikkerhets skyld bakket jeg opp med baguette til mine franske gjester,
som aldri hadde smakt indisk mat før,
og gjett hva ;-)
-de rørte ikke baguetten hehe
Ps: i mangel av gjær bukte jeg vannkefir...
Naan Brød med Løk og Cumin
2 dl vann-melk-vannkefir
1 yoghurt natur
1/2 pakke gjær (hvis du ikke bruker vannkefir)
1 ts suker
1 ts salt
ca 1 liter mel
1 løk
1 ss hel kumin-spisskumin
ghee
Ha det våte i en bolle og rør inn det tørre,
hold igjen på melet til du ser hvor mye du trenger.
Deigen skal være myk men ikke våt,
jeg brukte først 8 dl mel.
lot deigen stå å heve over natten (pga av vannkefir blir som surdeig og trenger lenger tid)
deretter brukte jeg godt og vel 2-3 dl mel til utbaking.
La stå å gjære i minst en time for vanlig gjær og aller helst over natten i kjøleskap ;-)
Utbaking-steking:
Bruk en Pizzastein eller bakebrett i ovnen eller en tørr stekepanne eller veldig gjerne en takke...
Varm opp til veldig varm mens du begynner å kjevle ut,
det letteste er å steke etter som du kjevler ut...
Bruk mel når du kjevler ut hvis deigen er litt klissete.
Del deigen i ca 8 biter og kjevl ut runde leiver
stek disse godt på begge sider i tørr panne-takke.
Når de er ferdig stekte skal de pensles med ghee og stables oppå hverandre.
Hvis du vil lage ghee-klarnet smør kan du se HER hvordan det kan gjøres enkelt og raskt.
Serveres til alle rettene i en Indisk meny.
Det er penslinga med ghee eventuelt smeltet smør som gjør disse brødene gode nok
til å slåss mot den franske baguetten ;-)
For at disse skal bli sunne nok i et lavkarbo kosthold
så anbefaler jeg å bruke surdeig, speltmel og lang hevetid, for at de skal bli lettere å kjevle ut,
mine var litt løse, lag en seigere deig, dvs elt lenge og vel i en maskin...
:-)
.
men kan den erstatte den franske baguetten ?
For sikkerhets skyld bakket jeg opp med baguette til mine franske gjester,
som aldri hadde smakt indisk mat før,
og gjett hva ;-)
-de rørte ikke baguetten hehe
Ps: i mangel av gjær bukte jeg vannkefir...
Naan Brød med Løk og Cumin
2 dl vann-melk-vannkefir
1 yoghurt natur
1/2 pakke gjær (hvis du ikke bruker vannkefir)
1 ts suker
1 ts salt
ca 1 liter mel
1 løk
1 ss hel kumin-spisskumin
ghee
Ha det våte i en bolle og rør inn det tørre,
hold igjen på melet til du ser hvor mye du trenger.
Deigen skal være myk men ikke våt,
jeg brukte først 8 dl mel.
lot deigen stå å heve over natten (pga av vannkefir blir som surdeig og trenger lenger tid)
deretter brukte jeg godt og vel 2-3 dl mel til utbaking.
La stå å gjære i minst en time for vanlig gjær og aller helst over natten i kjøleskap ;-)
Utbaking-steking:
Bruk en Pizzastein eller bakebrett i ovnen eller en tørr stekepanne eller veldig gjerne en takke...
Varm opp til veldig varm mens du begynner å kjevle ut,
det letteste er å steke etter som du kjevler ut...
Bruk mel når du kjevler ut hvis deigen er litt klissete.
Del deigen i ca 8 biter og kjevl ut runde leiver
stek disse godt på begge sider i tørr panne-takke.
Når de er ferdig stekte skal de pensles med ghee og stables oppå hverandre.
Hvis du vil lage ghee-klarnet smør kan du se HER hvordan det kan gjøres enkelt og raskt.
Serveres til alle rettene i en Indisk meny.
Det er penslinga med ghee eventuelt smeltet smør som gjør disse brødene gode nok
til å slåss mot den franske baguetten ;-)
For at disse skal bli sunne nok i et lavkarbo kosthold
så anbefaler jeg å bruke surdeig, speltmel og lang hevetid, for at de skal bli lettere å kjevle ut,
mine var litt løse, lag en seigere deig, dvs elt lenge og vel i en maskin...
:-)
.
En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)
I tilegg blir jeg veldig
glad og inspirert
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)
.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
...til stor glede for bloggforfatteren :-)