En ekte Salade Niceoise er det ikke alle som kjenner til,
med årenes løp har denne salaten fra Nice fått mange varianter,
og selvfølgelig har den mange opprinnelige varianter også...
En ekte Nice salat har nemlig ingen kokte ingredienser,
bortsett fra egg og tunfisk.
Selvfølgelig skal det være grønnsaker som er typisk i en kjøkkenhage i Nice med egne varianter av f.eks. paprika, men det aller viktigste er altså at det ikke skal være kokte bønner eller kokte poteter etc.
Selvfølgelig kan de uekte variantene være vel så gode,
gi nice-fornemelser men skal det være så skal det være...
De Ingrediensene som er i parentes kan også brukes,
men fantes ikke i hagen min ;-)
-min salat ble laget til to personer som hovedrett av det du ser på bildet...
Franske navn etter de norske så blir dette et lite minikurs i Fransk ;-)
Salat fra Nice - Salade Niceoise
Tomat-tomates
Agurk-concombre
(Artisjokk-artichaut)
(Nyrebønner (?)-Févettes)
Grønn paprika-poivron vert
Liten løk-petite oignon
Oliven-olives
Basilikum-basilic
Egg-oeufs
Tunfisk-thon
(Ansjos-anchois)
Hvitløk-ail
Olivenolje-d'huile d'olive
Pepper-poivre
Salt-sel
Du kan fritt skjære opp og dandere salaten din som du liker den,
det mest vanlige er i båter og rett på asjettene eller på fat...
hvitløk, olje, salt og pepper blandes til en enkel dressing og helles over...
Salaten må veldig gjerne serveres med en iskald rosevin fra Nice :-)
Bon Appétit !
.
En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)
I tilegg blir jeg veldig
glad og inspirert
av alle nye følgere, G+, liker og deler dere er det jo bare helt fantastisk ...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)
.
Det så godt ut :)
SvarSlettFristande! Fekk veldig lyst på både salaten og den kalde rosèvinen :)
SvarSlett