8. aug. 2014

Ukemeny, uke 33 Sunn, sol og sommer :-)

Spis rent og naturlig :-)
dvs. å spise kun det du ser hva er!

 Naturlig mat er enkelt, sunt og godt ;-)






Hvis du ikke vil spise helt Paleo-lavkarbo,
 er det bare å legge til
melkeprodukter, pasta, ris og poteter etc.
 for en helt vanlig diett ;-)

De fleste  middager er under 30 minutter, eller 10...
-i mangel av bål på kjøkkenet bruker vi stekeovn ;-)
Har du grillmuligheter, benytt sjangsen!


Ukens meny:

Lørdag
Grillforslaget denne uken er Grillspyd med and,
som du finner HER
HER finner du resten av grillforslagene på bloggen.






Søndag

Jeg håper du har anledning til å ta med familien ut i skogen denne helgen,
og kanskje finner dere kantareller,
det har jeg funnet og HER er en kjempegrei Fransk omelett.




Mandag:

Mandag og fiskedag,
det ble litt rørete i dag :-)
se HER




Tirsdag:

Kyllingsnitsel er kjempegodt og raske å lage,
ingen grunn  til å kjøpe ferdige snitsler ;-)
HER med grønne bønner.




Onsdag:

Laks med Agurksalat,
ingen nyoppfinnelse, har hvert med i menyeforslag før og vil garantert komme tilbake hihi
HER er oppskriften.

Serveres gjerne med stekte auberginskiver istedet for poteter ;-)





Torsdag:

Restedag for mange,
jeg har ingen spesiell dag til rester men de brukes på dager hvor jeg er litt tom for ideer eller har glemt å ta opp det jeg hadde planlagt, tilsett grønnsaker og vips er middagen ferdig, jo mindre (eller ikke i det hele tatt) du værmer grønnsakene jo bedre ;-)

I fryseren min for øyeblikket har jeg forskjellige indiske retter, suppe, kjøtt fra kraftkoking m.m.
Se HER for siden med forslag til hva du kan gjøre med rester...
Hva har du ferdig i fryseren ?








Fredag:


Fisk på fredag er en super avslutning på uken,
også kan man ha kjøtt i helgen,
ihvertfall for oss hvor det er lettere tilgjenglig ;-)

Hva med en staselig rask fiskeburger,
squash burgerbrød gjør de helsunne og glutenfrie, off-course...
OPPSKRIFT


Frokost-tips

Frokosttipset mitt fra nå av er å droppe frokosten,
ta en kopp kaffe og drikk vann,
eller kombucha og Vannkefir som jeg gjør.
Det kommer selvfølgelig en forklaring på dette om en drøy uke ;-)




Lunsj-tips

Til Lunsj foreslår jeg  masse grønt, egg og fisk eller kjøtt.
Masse salat og grønt fra hagen nå på sommeren,
gjerne rå - ukokt.
Ofte er kjøttdelen lever eller blodpølse som her:





Jeg drikker Vannkefir før og til måltidene,


 og kombucha i mellom måltidene.

Anbefaler å teste med Bringbær,
både kombucha og Vannkefir blir sinnsykt godt !




Sommeren er her og det betyr at det er mindre spiselige blader og mer spiselige blomster,
samt at bær og frukt er i høysesong.

Se HER for flere spiselige vekster...





Middagene er raske men de begynner alltid med en salat:
og ikke overraskende er det tomatsalat som gjelder om dagen,
de grønne salathodene synes det er varmt og har litt vanskelig for å bli ferdige,
noen blader her og der...
...men tomatene som har begynt å modnes er utrolig gode og saftige,



SLIK lager jeg raskt en vinaigrette som holder til flere dager.

HER finner du min grønne lukesalat ;-)







Ukens Dessert 


Litt utskeielser på sukkerfronten,
jeg bare må lage litt syltetøy når det kommer fersk frukt og bær inn på kjøkkenet,
i mangel av sunt sukker brukte jeg vanlig,
men du behøver jo ikke å gjøre den samme feilen hihi

Syltetøyet spiste jeg som det var,
eller jeg hadde det på noen brød-flatbrød lignende greier jeg lagde av en musli blanding som sto igjen når barna dro på ferie, mest nøtter, bær og havre ;-)
-de andre fikk is til :-)

Prøv DENNE oppskriften med ingefær, kjempegodt !





Ukens prosjekt(er) MELKESYREGJÆRING

Grønnsakshagen har overflod av diverse grønnsaker og det er på tide å konservere disse for de lange vintermånedene hvor de ikke er å finne ferske i hagen :-)

Jeg har tidligere kokt og lagd forskjellige tomatsauser, ratatouille etc.

I år skal det for det meste Melkesyregjæres,
for en utrolig flott måte å konservere mat på,
hvordan har man kunne puttet den glemmeboken ???

Les HER om hvorfor og hvordan jeg melkesyegjærer,
og HER om melkesyregjæring av grønne bønner,
squash finner du også i slutten av Juli i menyen til venstre...

Fakta om Paleo og mine erfaringer, 
kan du lese mer om HER.










Ha en flott uke :-)


.

En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)
I tilegg blir jeg veldig
 glad og inspirert 
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)


.

1 kommentar:

  1. Så utrolig mye godt du har valgt ut her. Tusen takk for tips!

    SvarSlett

...til stor glede for bloggforfatteren :-)