17. aug. 2014

Indisk Chicken Buryami

Dette må være indias svar på risotto...



Kylling Buryami

500 g kyllingkjøtt (kalkun) i biter

Marinade:
4 ss sitronsaft
1/2 ts malt curcuma
1 ts malt koriander
1 ts malt cumin-spisskumin
1 ss garam masala
1/2 ts malt pepper
(1/2 ts malt chili)
1/2 ts salt
1 ss presset hvitløk
1 ss raspet ingefær

5 dl ris

1 ss hel cumin/spisskumin
2 løk, skjært i smått
1 rød chili, skjært i smått
2 tomater, delt i små terninger
1 ss presset hvitløk
1 ss raspet ingefær
1 grønn paprika, delt i små strimler
4 ss ghee - klarnet smør
1 dl yoghurt
2,5 dl kokosmelk
6 dl vann

Til servering:
salt
1 ss garam masala
1 bunt coriander, hakket
noen løkringer
Sitronskiver

Bland ingrediensene til marinaden, ha i litt vann eller yoghurt hvis det blir for tykt.
Mariner Kyllingkjøttet  over natten, eller minst en time.
Ikke ha chili i marinaden hvis du vil ha en mild smak.

Vask risen til du fær rent vann, fyll på med vann og la risen stå og trekke vann en time.

Varm  ghee i en gryte og ha i hel cumin,
stek løk og chili  til løken blir blank.
Tilsett kjøttet med marinaden.
Stek noen minutter til kyllingbitene forandrer farge.
Tilsett hvitløk og ingefær, fortsett stekingen ett par minutter og ha i risen.
Stek under omrøring til risen blir litt mer gjennomsiktig.

Tilsett deretter tomatene og paprika.
Stek noen minutter under omrøring og ha i kokosmelk og vann,
 rør godt og la stå og putre på laveste varme med lokk mens du rører av og til.
Tilsett vann hvis nødvendig.

Etter ca 30 minutter skal risen være kokt og du kan eventuelt la den stå til servering og deretter varme opp.
Smak til med salt, garam masala før servering.
Rør inn halvparten av korianderbladene og dryss resten over.
Pynt med løkringer og sitronskiver.




Bon Appétit :-)


.

En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)
I tilegg blir jeg veldig
 glad og inspirert 
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)




.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)