16. aug. 2015

Basilikum Pesto

Pesto er en slags tykk urtesaus laget med minst olivenolje,
den klassiske Italienske er med parmesanost,
men bruker man ikke melkeprodukter eller ikke har parmesan,
kan man selvfølgelig lage en god pesto uten :-)




Pesto

Basilikum blader
sitronsaft
valnøtter
hvitløk
salt
pepper
olivenolje

I ønskede mengder,
her blir det omtrent 3 never basilikum blader,
3 fedd hvitløk, 1/4 ts salt noen nøtter,
eller ikke og olivenolje til det er en kremaktig masse.
Jeg har i en ts sitronsaft da basilikum blir svart,
 med en gang den blir knust og får luft på seg.

Knuser alt i en kjøkkenmaskin,
du kan også gjøre det for hånd i en morter,
tilsett olivenolje til slutt i små porsjoner,
nesten som majones.

.


En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)


I tilegg blir jeg veldig
 glad og inspirert 
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)



.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)