30. aug. 2015

Ukemeny 36/2015

Fortsatt travelt med oppstart etter ferien ?
Her i Syd-Frankrike er det skolestart denne uken, 
jeg har minstejenta som skal på videregående å bo på internat i ukedagene,
eldstejenta skal flytte å hybel å begynne på universitetet i Toulouse,
og gutten i mellom har flyttet til Norge for å ta videregående der ...
...så vi fortsetter med enn sunn og ukomplisert meny for uken som kommer ;-)

Gå rett til utskriftsvennelig versjon m/handleliste og lunsjforslag HER

Spis rent og naturlig :-)
dvs. å spise kun det du ser hva er!

 Naturlig mat er enkelt, sunt og godt ;-)
-jo mer den er stygg eller faller utenfor normalen, jo sunnere...



Menyforslaget passer til paleo og lavkarbo diett,
det vil si at det også er fornuftig mat for de med Diabetes.


Hvis du ikke vil spise helt Paleo-Lavkarbo-LCHF,
 er det bare å legge til
melkeprodukter, pasta, ris og poteter etc.
 for en helt vanlig diett ;-)

De fleste  middager er under 30 minutter, eller 10...
-i mangel av bål på kjøkkenet bruker vi stekeovn ;-)
Har du grillmuligheter, benytt sjangsen!


Ukens meny:


Mandag:

Fisk igjen ;-)
Lages på enkleste og raskeste måte,
vask og del opp valgte grønnsaker,
her er det grønne bønner og paprika,
varm litt ghee i stekepanna,
la småputre 5 minutter under lokk,
ha i kokosmelk (valgfritt)
legg fiskefiletene oppå  og la fortsette putringen i 2 minutter,
slå av varmen , men la stå med lokket på.
Når bordet er dekket er det bare å spise, ikke glem litt salt og pepper og eventuelt mer ghee.


Tirsdag:

Lammekoteletter med stekt squash og paprika.




Onsdag:

Jeg er eggoman og får jeg ikke egg til lunsj så må jeg ha de til middag,
og da gjerne som omelett...
...det er høst og tid for sopp og soppomelett ...
-med litt spekeskinke :-)







Torsdag:

En Nice salat er kjemegodt,
og du kan selvfølgelig lage den innholdsrik nok til en hovedrett,
også slipper du å lage salat til forrett ;-)
Nice salat finner du HER
Fordi som ikke spiser tunfisk,
bruk en hvilken som helst fiskefilet, fiskelever/rogn,
 røkelaks, sardiner eller makrell på boks...







Fredag:

Fiskeburger,
med squashbrød og grønnsaker.
Se HER for squasg-burger brød .
Fisken har jeg valgt å bruke en hel filet,
løkringer og litt ekstra grønne blader.



Lørdag

Grillmat på lørdager eller bruk stekeovnen hvis grillen er ryddet bort.
Her blir det vilt på grillen som HER
Biff eller biffspyd ettersom hvor mye du vil legge i forberedelsene.
Litt ekstra kos med potetsalat,
laget av små nypoteter og sørpotet, se HER for inspirasjon.
...og ved siden av grillspydene kan du grille squash og auberginskiver,
krydret og marinert i olivenolje og provencekrydder.




Søndag

Denne søndagen blir det fisk,
 villlaks som er pakket i bacon, godt krydret med urter osv.
Servert med grønne bønner.
Se HER for tips.
Hjemmelaget hvitløksmajones er alltid godt til.





Frokost-tips

er du frokostmengde så lag litt store middager og spis restene til frokost,
kaldt eller varmt og du har uansett en rask og komplett frokost.
Spiste du nok til middag og ikke er sulten så dropp frokosten,
jeg tar ofte bare en kaffe med kokosolje i :-)

Lunsj-tips

Til Lunsj foreslår jeg  masse grønt, egg og fisk eller kjøtt.
Masse salat og grønt fra hagen nå på sommeren,
gjerne rå - ukokt.
Fyll på med fett iform av ghee, kokosolje, olivenolje, dyrefett
samt ost og smør hvis du tåler det.
Ofte er kjøttdelen lever eller blodpølse som her:




Jeg drikker Vannkefir  imellom måltidene,


 og kombucha eller vann m/sitron til måltidene,
spesielt som frokost på tom mage det er da den gjør mest nytte.

Anbefaler å teste med Bringbær,
både kombucha og Vannkefir blir sinnsykt godt !





Middagene er raske men de begynner alltid med en salat:
og ikke overraskende er det tomatsalat som gjelder om dagen,
de grønne salathodene synes det er varmt og har litt vanskelig for å bli ferdige,
noen blader her og der...
...men tomatene som har begynt å modnes er utrolig gode og saftige.
Salaten kan jo godt erstattes av en frisk, kald grønnsakssuppe:
Gaspachio av friske grønnsaker fra hagen :-)
de kan avsluttes med en god upasturisert ost eller yoghurt fordi som tåler melk.





SLIK lager jeg raskt en vinaigrette som holder til flere dager.




Ukens Dessert 


Ferske gulrøtter må bli til gulrotkake,
og da DENNE Raw utgaven, kjempegodt :-)



Handleliste og lunsjforslag finner du i DENNE utskriftsvennelige versjonen.


Ha en flott uke :-)



.

En enkel måte å følge bloggen på er å:

1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer

2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)

I tilegg blir jeg veldig glad og inspirert 
av alle nye følgere, G+ og liker...

På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)


.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)