Endelig er de Franske Aspargesen kommet på markedet,
nå skal det fråtses i Asparges i flere uker :-)
Du finner selvfølgelig allerede mange asparges-oppskrifter på bloggen,
og HER en side om Asparges, forskjellige typer og hva du kan gjøre med dem:
bl.a.: Aspargas er i samme familie som løk og hvitløk.
Asparges inneholder bl.a. vitamin A, B og C-vitaminer, magnesium, jern, kalium og fosfor...
Omelett med Asparges
4 personer
400 g Asparges
ghee eller olivenolje
8 egg
Salt og pepper
Vask og knekk av den nederste delen på aspargesene, del de i rundinger på ca 1 cm, helt til toppen gjenstår.
Varm fett i en stekepanne ha i aspargesrundingene (ikke toppene), la de steke ca 5 minutter på middels varme under lokk, rør ett par ganger. Ha i toppene.
Knekk ett og ett egg, ha hvittene i panna og ta vare på plommene,
rør godt til hvitten er stiv, ha på salt og pepper.
Rett før servering rører du inn eggeplommene, slå av varmen og server omgående.
Slik får du sunne eggeplommer og stekte hvitter, hvis du ikke ønsker det steker du som vanlig ;-)
Serveres med masse grønnsaker, kjøtt eller fisk :-)
Bon Appétit :-)
En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)
I tilegg blir jeg veldig glad og inspirert av alle nye følgere, G+ og liker ;-)
.
.
Det var en utrulig flott matblogg du har.Alltid godt å få ny inspirasjon til å lage god mat.Jeg er også en som alltid har vært interessert i å lage mat fra bunnen av.
SvarSlettLiker ikke ferdig mat med masse tilsetnings stoffer og så er hjemmelaga utrulig mye bedre.ha en riktig fin søndag
Hei :-)
SlettTakk for koselig kommentar, så glad for å inspirere :-)