16. mars 2014

Viltkjøtt og Grønnsaksmos

Like raskt som å steke alt i samme panna,
kan du bruke to ;-)

Da blir kjøttet litt mer stekt og grønnsakene kan f.eks. kokes til mos :-)



Viltkjøtt med Grønnsaksmos 

4 personer

400 g gresskar
200 g brokkoli
200 g blomkål
(1 rot gurkemeie )
2 ts spisskarve - cumin

ca 4-600 gram fint kjøtt
1 stor løk
ghee

Begynn med grønnsakene som skal moses:
Skjæres i kuber, buketter og gurkemeie i tynne skiver.
Ha alt i en kjele med cumin og ha på vann til du har ca. 2 cm i bunnen.
La koke med lokk på til grønnsakene er møre, 
forsiktig så det ikke koker tørt.

imens...

Kuttes kjøttet opp i små terninger eller skiver.
Løken i ringer.
Varm en stekepanne med ghee (eller annet fett),
Brun bitene godt før du har i løken,
la surre til løken er passe stekt.

Når grønnsakene er møre, har du i ett par (tre hihi) skjeer med ghee, salt og pepper.
Rør rundt til det moser seg litt, eller bruk kjøkkenmaskinen hvis du vil ha det helmost ;-)

Ferdig...



Du kan selvfølgelig fritt velge i sesongens grønnsaker og kjøtt.
Gurkemeie har sterk smak, hvis du er usikker kan du selvfølgelig droppe den,
men det er ett veldig sunt krydder som ma bør venne seg til.
Kan selvfølgelig tilsettes som pulver...

Bon Appétit :-)



En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)
I tilegg blir jeg veldig glad og inspirert av alle nye følgere, G+ og liker ;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)