14. aug. 2014

Squash Syltetøy


Hvilken god ide å lage syltetøy med squash ;-)
-dvs for de som liker søtsaker...






Selvfølgelig kan dere bruke sunnere typer sukker, 
eller andre smakstilsetninger som ingefær, kardemomme, nellik....

...men her kommer min variant ;-)



Squash Syltetøy



500 g revet squash
1 sitron
Vaniljestang
Kanelstang
250 g sukker





Riv skallet av sitronen, press saften.

Ha kokende vann over skallet og la stå ett par minutter.








Del vaniljestangen i to.

Ha alt i en kjele og la stå over natten eller dropp det hvis du har dårlig tid...

Kok opp blandingen og la koke i 15 minutter eller lenger hvis du vil ha ett tykt syltetøy.

Ha på steriliserte syltetøyglass, ett stort eller to mindre.
Fyll glassene helt opp, skru på korken og sett de på hodet,
vent 24 timer før du setter de på lager,
dette for at de skal bli hermetiserte.




Prøv da vel :-)

.

En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)


I tilegg blir jeg veldig
 glad og inspirert 
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)


.

1 kommentar:

  1. Lagde dette og mannen min likte det godt. Han bruker det på havregrøt en. Men jeg juksa litt, for jeg gidder ikke kjøpe så mye. Jeg brukte vaniljesukker og makt kanel samt sitron på flaske. Det funka bra.

    SvarSlett

...til stor glede for bloggforfatteren :-)