19. sep. 2012

Fikenpai

Fant denne 'aha' oppskriften på en pai, hvorfor 'aha', det er bare det at jeg hadde aldri tenkt på å lage pai uten paiform :-P Og så enkelt :) Jeg er veldig tilhenger av å prøve å lage mat uten å konkurere om å lage mest mulig oppvask, det blir jo mengder alikevel...


Butterdeig/paideig
1 dl sukker
1 dl malte mandler

1 ts kanel
8-10 Fikener 

Så ta helt enkelt en flakete 'paideig' dvs at den er kjevlet mange ganger og får sprø lag, tror det er 'butterdeig' på norsk ?? Og lager du den selv er det bare å brette og kjevle mange ganger.

Forvarm ovnen til 200 grader varmluft eller 210 grader vanlig.

Legg den flatt på et stekebrett, prikk den med gaffel men la ca 3 cm rundt være helt, bland sukker, malte mandler og kanel og spre det utover midten: ikke den 3 cm kanten rundt.


Stekes i 20 minutter, men følg med.

I mellomtiden vasker og deler man fikenene i båter og 'steker' de 5 min. i litt smør på svak varme,
 det er ikke  biff ;-), ta de ut og ha 1 dl vann i pannen og kok opp og kokes inn til en tykk sirup.


Når bunnen er stekt ser du at den har fått en kant rundt,
legges fikenene i midten og 'sirupen' helles jevnt over.



Stekes 10 minutter til. Slå ned varmen litt hvis ovnen din er veldig varm.






Nytes gjærne lunken med litt vanilje is, men den er søt nok alene også med en god kopp kaffe :)

Bon Apètit !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)