26. sep. 2012

Suppebrød til Suppegryte

Supper blir noe helt annet når man har godt brød til, her er en rask versjon.


Ta en porsjon gjærdeig, jeg lager av en kilo mel men den kan selvfølgelig halveres,
se HER for nøyaktig oppskrift.

Det blir 24 rundstykker og ett stort suppebrød i langpanne, hell deigen utover langpanna og trykk den ut i alle retninger, hvis du er pefeksjonist så får du dra frenm kjevla, men smaken blir den samme.


Så er det bare å kikke i kjøleskapet for å finne litt pynt/fyll...
Bacon og ost er selvfølgelig bankers,
men man kan også prøve litt grønnsaker i små terninger, tomatskiver, oliven...
Jeg brukte litt av den ferdigstekte kjøttdeigen som også ble brukt i suppen, og litt revet ost.
Det er ikke mye som skal til, men det blir veldig fristende brød.

En  annen dag ble det oliven på toppen :)



Stekes ti minutter på 210 grader varmluft eller 220 vanlig.

Serveres klippet i biter eller la hver enkelt rive av biter etter behov, Fransk måte ;-)

Suppegryta ble lagd av det kjøkkenhagen hadde å by på, samt fryseren som skal 'tømmes'.

Dvs, Squash, aubergin, tomat, poteter, løk, aspargesbønner og spinat.
Stekte kjøttdeigrester, blanding av villsvin og oksekjøtt. ...med Pesto, har akurat funnet ut at det er vanvittig godt i supper, den orginale 'Soupe au Pistou' kommer snart ;-)


Kokes minst 30 minutter, men den blir bare god av å stå å putre. Mengde vann etter som hvordan dere liker den, jeg sier suppegryte da min gjeng ikke liker flytende suppe, men de sloss nå om å ta av litt kraft da :(


Bon  Appètit !



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)