8. sep. 2012

Revet/raspet Squash

For å forandre de hele fylte squashene eller squash stekt i biter, kokt som taglitelle, squash mos, i suppe...


Så har jeg laget en stor porsjon revet/raspet squash :-)


Vask squash'n og del i to, hvis den er litt forvokst og innholder store frø kan innmatten fjernes med en skje som selvfølgeig kan stekes/kokes etc. Del den i passe biter for å raspe for hånd eller i kjøkkenmaskin med raspeelementet.

Nå har du en base for forskjellige oppskrifter både salte og søte, her er to fra bloggen min:

Squash vaffels







Squash Muffins /kake







 
Revet squash er holdbar i noen dager hvis du har over sitronsaft (eller eddik) over og oppbevares i kjøleskapet.

Revet squash med sitronsaft kan brukes direkte i salater :)



... som egen salat laget med creme fraiche/majones, hvor du kan tilsette, skinke, bacon, eple, gulrot, selleri:  you name it!
Her helt enkelt med hjemmelaget majones/aioli nam...





Den siste av oppskriftene i denne 'squash serien' blir:

Spagetti Carbonara med Squash


Mengder i forhold til antall personer og hva du har på lager:

Kok spagetti eller annen pasta etter anvisning på pakken eller gjerne hjemmelaget :)
Stek en pakke med bacon skjært i biter i stekepanna, når de er nesten ferdigstekt har du i raspet squash. bland dette igjen med en boks creme fraiche, 1 egg og revet ost: tilsettes deretter den varme spagettien, som er ferdig kokt og har rent av seg. 
Sett spagettien tilbake på pannen og varm opp på nytt rett før servering.


Den syrlige sitronsmaken, blander seg nydelig med resten : Kjempegodt ! 

Bon Apètit !


Jeg tror jeg må rive opp litt flere squash, det er uten tvil disse oppskriftene som har fått flest godord,
i tilegg til fylt squash da ;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)