28. sep. 2012

Italiensk Pizza

...akkurat som på restaurant og helt hjemmelaget...

Takket være bloggen Nammenam Nansen som publiserte GENIAL pizzadeig,
 fikk jeg også prøvd å lage ordentlig Italiensk Pizza.
Trykk HER for å se bloggen.

Ivrig som jeg er så måtte det prøves ut med en gang så første utgave ble en dessertpizza med Fiken og Brie :) Kjempevellykket og godt! Supertynn pizzadeig som er sprø og god.Fyllet ble Fikensyltetøy, denne gangen kokt i 60 minutter og med Goji-bær, når syltetøyet blir kokt/redusert så lenge blir det nesten som karamell, anbefaler å prøve ;-) Og fiken med brie er bare en super kombinasjon, men det har jeg jo sagt i innlegget om Fikensyltetøy ;-)
Ikke at det er noe i vegen med den Amerikanske tjukke pizzaen, men her hvor vi er så nærme Italia så blir det ikke helt ekte Pizza. Dommen blir jo at pizzaen er bedre jo tynnere bunnen er :-)

Det var derfor med mye moro jeg annonserte at vi skulle spise på 'restaurant' og ungdommen fikk bestemme hva de ville ha på pizza'en, og bestillingslisten ble slik:

1: kjøtt/tomatsaus, mozarella, revet ost
2: kjøtt/tomatsaus, mozarella, revet ost, chili
3: kjøtt/tomatsaus, mozarella, revet ost, fiken
4: kjøtt/tomatsaus, roquefort, revet ost, fiken
5: kjøtt/tomatsaus, roquefort, revet ost, fiken, chili

Må innrømme at det ble bestemt i rekordfart at middagen var pizza og utvalget på topping ble litt 'minimalisert' og det var derfor vi alle endte op med tomat-kjøtt saus... Skal helt klart forberedes til neste gang, for dette skal vi gjøre ofte.

Deigen som har fått lov til å vile/heve i kjøleskapet, tas ut og deles i 10 biter. En bit en pizza, her ble 3 biter til 5 pizzaer og derfor litt mindre... Resten er frosset ned som Nammenam Nansen anbefaler.

Tror det er lurt og ha en pizzastein eller noe som kan brukes som det, jeg var heldig og hadde en stor rund grillpanne som var flat på ene siden (pannekakelandet :) ) den er i støpejern og med to håndtak så den er lett og flytte på. Man kan også bruke et stekebrett, poenget er at denne pizzastekeren skal varmes før man begynner å steke la den derfor stå i ovnen når du varmer opp til 240 grader, jeg brukte veldig enkelt gassblussen ;-) og satte på blussen under panna hver gang den ble tatt ut av ovnen for å holde den varm mellom pizzaene.

Pass på å ha fyllet klart og lett tilgjengelig, pizzaen skal 'fylles' veldig raskt... 


 Lagde veldig raskt en pizzasaus ved å steke kjøttdeig og ha i en blanding av tomatsaus/løk/hvitløk/oregano
Mozzarelleost ble skjært opp, fikener og chili skjært i skiver. Revet ost var ferdigkjøpt.

når ovnen og pannen er varm tar man en deigklump og kjevler ut, noen klarer sikkert og få de runde men vi fikk istedet masse artige fasonger, men utseendet skjemmer ingen...

Ferdig kjevlet flyttes den runde leiven over til pizzasteinen, delikat operasjon, men øvelse gjør mester... Deretter has fyllet på i full fart for nå har allerede bunnen begynt å steke på den varme pizzapannen...


Inn i ovnen ca 3 minutter... det går fortere enn du tror :)

Her er de fem resultatene: Det blir nok ikke lenge til neste gang vi skal spise på pizzarestauranten her hjemme, 
og da skal jeg planlegge fyllet bedre og hver enkelt skal få hjelpe til med sin egen pizza.
Dessuten har eldstejenta som snart fyller 16 vedtatt at hun skal ha Pizza på bursdagen sin ;-) 
Kjempegøy...

Og forøvrig så inneholder deigen : 9 dl mel, 3 dl kaldt vann, 1 dl olivenolje, 1 pk gjær, 1 ts sukker, men resten får dere lese på bloggen til Nansen ;-) 

så til neste gang... 

 

Bon Appétit !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)