Retter som er enkle å lage kan være
utrolig gode ,
og ikke minst imponerende for de heldige rundt bordet,
de tror jo at man tryller...så fort går det...
og ikke minst imponerende for de heldige rundt bordet,
de tror jo at man tryller...så fort går det...
Clafoutis er en av dem,
for de som følger med var det en variant med jordbær her hos meg for en stund siden ;-)
for de som følger med var det en variant med jordbær her hos meg for en stund siden ;-)
Denne
gangen var det noen leieboere som hadde lagt igjen ferskener,
og det skjønner jeg godt fordi de var nesten smakløse, men kastes neei...
Det er utrolig hvordan man kan få frem den gode smaken med litt triksing på kjøkkenet ...
og det skjønner jeg godt fordi de var nesten smakløse, men kastes neei...
Det er utrolig hvordan man kan få frem den gode smaken med litt triksing på kjøkkenet ...
Jeg tok meg tid til å koke og skrelle dem, det er ikke nødvendig!
Men
for litt mer 'sofistikert' resultat, skjær ett snitt og kok dem i 1-5
minutter (ettersom hvor modne de er), deretter kan du enkelt skrelle dem
med en skarp kniv...
Clafoutis med Fersken til 4 personer.
3
ferskner Skjæres i biter (ta ut stenen ;-) ), varm en passe stor/liten
stekepanne-jeg brukte liten til 4 personer... og ha i smør, forsiktig så
det ikke blir brent, ha i ferskenbitene (eller annen frukt og bær),
tilsett ønsket krydder her ble det nellikspiker, hel kanel og hel
(knust) kardemomme (has i før frukten).
La kose seg på svak varme mens
du blander sammen røra.
2 egg
en toppet dl mel (1 1/4 dl)
1 dl melk,
klype salt
Alt blandes godt.
en toppet dl mel (1 1/4 dl)
1 dl melk,
klype salt
Alt blandes godt.
Hell
røra over frukten i panna og sett på lokk,
hvis panna ikke er for stor så kan du prøve å snu den etter ett par minutter (når røra har stivnet),
ellers kan du snu den over på ett fat (forsiktig det er varmt) og så gli den tilbake i panna...
Hvis ikke så stek den bare litt lenger så all røra er stivnet, det går fortest og uten å brenne seg med lokk på.
hvis panna ikke er for stor så kan du prøve å snu den etter ett par minutter (når røra har stivnet),
ellers kan du snu den over på ett fat (forsiktig det er varmt) og så gli den tilbake i panna...
Hvis ikke så stek den bare litt lenger så all røra er stivnet, det går fortest og uten å brenne seg med lokk på.
Strø sukker over og det er klart til servering, helt alene eller med vaniljesaus eller vaniljeis (nam).
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
...til stor glede for bloggforfatteren :-)