20. sep. 2012

Kanin i løksaus med ferske grønnsaker

Bruk gjerne kylling istedetfor Kanin, hvis ingen har funnet en kaninleverandør...

Her er en gammel oppskrift fra Schønberg Erkens kokebok, med litt forandringer/presisjoner,
 holdt på å si norsk, men siden oppskriften også er nevnt med fransk navn så hvet jeg ikke...
Grønnsakene er eget valg etter en tur i kjøkkenhagen.

Kaninen deles i serveringstykker, og kokes 1 1/2 time i en 1 liter vann tilsatt 1 ss grovt salt (1 ts fint salt), skum av hvis nødvendig.

Kok det du har valgt av grønnsaker passe møre(separat -sammen ettersom det passer),
hell av vannet og tilsett litt smør.



Ta opp kjøttet og sil eventuelt kraften.

Saus:
50 gram smør
2 løk
2-3 ss hvetemel
kraft fra kokingen
2 ss sukker
3 ss eddik
pepper

Skjær løken i små biter, stek disse blanke i  smøret, ha i  hvetemel, rør godt og spe sakte under omrøring med kraften til ønsket konsistens på sausen, kok i 10 minutter (hvis du har tid) spe med mer kraft underveis hvis den blir for tykk(kraft som blir til overs kan fryses ned).
Ha i 2 ss sukker og 3 ss eddik og kok opp igjen, smak til med litt pepper og når du er fornøyd has kjøttet tilbake i sausen og kok opp igjen ;-) Varm opp grønnsakene i smøret. 
Server i kjelene :-P eller legg kjøtt og saus pent på ett fat med grønnsakene rundt...
Serveres med ferske rundstykker eller baguette...




Bon Apètit !

2 kommentarer:

  1. Jeg bruker å lage kjøtt i løksaus og med suppe attåt, men den her vil jeg også gjerne prøve.

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for kommentar :-)

      Løksaus er kjempegodt til lyst kjøtt også så anbefaler å prøve :-)

      Slett

...til stor glede for bloggforfatteren :-)