Bruk gjerne kylling istedetfor Kanin, hvis ingen har funnet en kaninleverandør...
Her er en gammel oppskrift fra Schønberg Erkens kokebok, med litt forandringer/presisjoner,
holdt på å si norsk, men siden oppskriften også er nevnt med fransk navn så hvet jeg ikke...
Grønnsakene er eget valg etter en tur i kjøkkenhagen.
holdt på å si norsk, men siden oppskriften også er nevnt med fransk navn så hvet jeg ikke...
Grønnsakene er eget valg etter en tur i kjøkkenhagen.
Kaninen deles i serveringstykker, og kokes 1 1/2 time i en 1 liter vann tilsatt 1 ss grovt salt (1 ts fint salt), skum av hvis nødvendig.
Kok det du har valgt av grønnsaker passe møre(separat -sammen ettersom det passer),
hell av vannet og tilsett litt smør.
hell av vannet og tilsett litt smør.
Ta opp kjøttet og sil eventuelt kraften.
Saus:
50 gram smør
2 løk
2-3 ss hvetemel
kraft fra kokingen
2 ss sukker
3 ss eddik
pepper
Skjær løken i små biter, stek disse blanke i smøret, ha i hvetemel, rør godt og spe sakte under omrøring med kraften til ønsket konsistens på sausen, kok i 10 minutter (hvis du har tid) spe med mer kraft underveis hvis den blir for tykk(kraft som blir til overs kan fryses ned).
Ha i 2 ss sukker og 3 ss eddik og kok opp igjen, smak til med litt pepper og når du er fornøyd has kjøttet tilbake i sausen og kok opp igjen ;-) Varm opp grønnsakene i smøret.
Ha i 2 ss sukker og 3 ss eddik og kok opp igjen, smak til med litt pepper og når du er fornøyd has kjøttet tilbake i sausen og kok opp igjen ;-) Varm opp grønnsakene i smøret.
Server i kjelene :-P eller legg kjøtt og saus pent på ett fat med grønnsakene rundt...
Serveres med ferske rundstykker eller baguette...
Jeg bruker å lage kjøtt i løksaus og med suppe attåt, men den her vil jeg også gjerne prøve.
SvarSlettTakk for kommentar :-)
SlettLøksaus er kjempegodt til lyst kjøtt også så anbefaler å prøve :-)