Jeg kjøper når det er på tilbud :) da det ikke er av de billigste kjøttet man får tak i,
og da gjerne til mandags-tirsdags lunsj for to :)
Første halvdelen ble stekt som den var med timian, salt og pepper :
kjempegodt men litt seig: skjær små biter og nyt smaken...
Andre del hadde jeg litt sitronsaft over (med litt urter og pepper) og lot ligge i en plastpose (marinering) over natten, klar til neste lunsj med litt mer tid til forberedelser. Fikk også utnyttet fordelen av å være to til å prøve fikener som tilbehør, da en av ungdommene ikke liker fiken :(
-de spiser derimot hestekjøtt til tross for at vi har hester :)
Du trenger:
1 stor biff til to (okse/hest/vilt)
4 fikener
smør
presset hvitløk
hakket persille
2 ss eddik
Ta kjøttet ut av kjøleskapet en time før steking så den blir romtemperert. Varm opp stekepannen til den er ordentlig varm (helst en liten hvis det bare er til to), ha i smør og når det freser skikkelig has biffen i (som på forhånd du har skjært noen snitt i). Fres den ca 2 minutter på hver side, men for all del det kommer ann på tykkelsen,
når du har snudd den andre gangen har du over hvitløk og persille, deretter snu den tyve sekunder, den skal være rød inni... Ta den ut av pannen, ha på salt og pepper, og dekk over med folie.
Ha fikener (skjært i terninger) og evnt. mer smør i panna og la surre under lokk på middels/svak varme i 5 minutter, ha over 2 ss eddik og surr videre noen minutter...
Rett før servering has fikenene og sausen over biffen og da skal den spises med en gang...
...med ferskt brød til :)
...og selvfølgelig litt grønnsaker, rødbet var en fulltreffer ved siden av den nydelige sausen...
Det er fint å servere hestebiff når det er planlagt. ;-)
SvarSlettHer nede i Frankrike er det regnet for bedre enn vanlig oksekjøtt ;-)
SlettHest er forøvrig Best både ute på jordet og inne på kjøkkenet !